Hogy egyszer majd szép legyen a múlt!

Írta: Szabó Lászlóné 2018. március 19. hétfő, 13:50
Rate this item
(0 szavazat)

fsu 32.jpg - 77.98 KbMár hagyomány Esztergom-Kertvárosban, az általános iskolában, hogy nemzeti ünnepünkhöz – március 15-höz – kapcsolódóan minden évben megrendezik az Arany-napot. Idén március 14-én került sor erre. Ez a programsorozat lehetőséget ad arra, hogy megemlékezzenek az iskola névadójáról, Arany Jánosról és az 1848/49-es forradalom és szabadságharc dicső napjairól.

Az Arany János Általános Iskola a településrész egyetlen általános iskolája. Közvetlen elődjének a kenyérmezői hatosztályos elemi népiskolát tekinthetjük. A mai iskola két tanteremmel 1939. november 3-án nyílt meg. Az évtizedek során jelentős fejlődésen ment át, és 1951-ben felvette Arany János nevét. Az intézmény 2010 szeptemberében új épületbe költözött, ahol korszerű körülmények, elegendő tanterem várta a kisiskolásokat.
Az iskolai ünnepélyek megrendezése sem okozott többé gondot, mert a tágas terek lehetővé tették, hogy még színvonalasabb ünnepségeket rendezzenek. Így történt ez az idei Arany-napon is. Az ünnepi program megemlékezéssel vette kezdetét. A 3. osztályosok műsora sokáig emlékezetes marad mindenki számára. A délelőtt során az alsó és a felső tagozatos tanulók számára más-más feladatokat állított össze az iskolai munkaközösség. Az alsósok versmondó versenyen, kreatív foglalkozásokon, játékos versengéseken vehettek részt. A felsősök versfelismerésben, kvízjátékokban, sport- és ügyességi feladatokban mérhették össze tudásukat. Az alsósok szavalóversenyére izgatottan készültek a gyerekek. A szervezők két kategóriában várták a jelentkezőket: 1–2. osztályból 14 tanuló és a teljes első osztály, a 3–4. évfolyamról kilencen jelentkeztek kedvenc tavaszi versükkel. Jól felkészültek a versenyzők, a produkciókat biztos szövegtudás jellemezte. Az izgalom ellenére kedvesen, játékosan, nagy átéléssel mondták a verseket. A helyezettek a következők:
1–2. osztály: 1. Karniczki Regina 2. o.
                     2. Kolompár Zoltán 2. o.
                     3. Sztojka Jázmin Mirella 1. o.
3–4. osztály: 1. Sztojka Paulina 3. o.
                     2. Hajdu Angéla 4. o.
                     3. Góman Kevin 3. o.
Minden résztvevőnek jutott apró ajándék, a helyezettek színeseket, jegyzetfüzeteket, ceruzákat kaptak.
A délelőtt folyamán többször felcsendült a Sulidal, amelyet igen lelkesen énekelt gyerek és felnőtt egyaránt. A címben szereplő sor is innen származik. Gratulálunk a pedagógusoknak, akik mindent megtesznek azért, hogy a tanítványok számára sok élményt nyújtsanak az iskolai évek, és valóban szép legyen majd a múlt.

A fotót Szabó László készítette.

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor