Találkozás Finy Petra költővel

Írta: Zimonyi Zsanett 2018. január 24. szerda, 13:41
Rate this item
(0 szavazat)

fsv 86.jpg - 112.11 KbFiny Petra látogatott el hozzánk 2018. január 22-én délelőtt a Helischer József Városi Könyvtárba egy író-olvasó találkozóra, amelyen negyedikes diákok vettek részt, velük töltött el egy vidám órát az írónő. Finy Petra 1978-ban született író, költő. Gyerekeknek írott versei, meséi egyszerre szólnak a gyerekekhez és a felnőttekhez.

Népszerű versátiratokkal indult az író-olvasó találkozó; Finy Petra közismert és népszerű versek átköltését olvasta fel a gyerekeknek, akik jót derültek az ismert versek humoros átiratán, és nem volt nehéz kitalálniuk az eredeti vers címét és íróját. Ezt követte egy kis vetítés, ugyancsak a versek mentén, de áttérve a szabadversekhez. A Gréta garbója című kötet némely verséhez egy-egy mulatságos animáció is készült, ezeket néztük meg. Ezeknek a verseknek a fő motívuma a gyerekek elhallásaiból indul ki; a félreértett, másként értelmezett szavak mögött betekinthettünk a gyerekek ezen félreértett szavak által (tantusz − krampusz, rezsó − Rezső, légópince − legópince) alkotott képzeletének a világába. A csodálatos szemüveg című könyv is bemutatásra került, amelyben egy kisfiú szemüvegén keresztül láthattuk a világot; Finy Petra hozott is magával jó pár csodaszemüveget, amelyeket a gyerekek ki is próbálhattak. Majd még egy kisfilmet, A Leander-völgyi ősembert néztük meg egy mindenkivel szelíd és kedves behemótról, végezetül pedig A tesó-ügy című könyv került elő, amely Emma lányának íródott a kistestvér születésére várva.
A gyerekek nehezen engedték el a kedves írónőt, sokáig körberajzották, legtöbben „dedikáltattak” is vele. Semmi kétség, ezután bizonyára meg fog nőni Finy Petra olvasottsága gyermekkönyvtárunkban, pedig népszerűségére eddig sem panaszkodhattunk.

Fotó: Steindl Nóra

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor