Rate this item
(0 szavazat)

fsv 44.jpg - 63.04 KbA Balassa Bálint Társaság és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara szervezésében 2017. november 16-án hagyományteremtő rendezvényre került sor a Johanneum dísztermében, „Mindent Isten dicsőségére tegyetek!”címmel. Csombor Erzsébet köszöntötte a megjelenteket. Néhány szóval utalt arra, hogy ez a rendezvény hagyományteremtő céllal jött létre. A Balassa Bálint Társaság tagjainak szeretnének lehetőséget adni arra, hogy kutatási területükről beszámoljanak. Értékes munkáikkal nemcsak a város történetét, kulturális arculatát és fejlődését gazdagítják, hanem Esztergom irodalmi, művészeti, régészeti, tudományos értékét is magas szintre emelik. Meszes Balázs az Idegenforgalmi és Kulturális Bizottság elnöke az értékőrzők közé sorolta a Balassa Bálint Társaságot. Az általuk képviselt értékek igen fontosak akkor, amikor értékválsággal küzd a világ.

Ezen az estén két előadót hallgathattunk meg. Elsőként Bánhidy Vajk történész, tanár, a Magyar Kolping Szövetség világi elnöke lépett a közönség elé. Az Esztergomi Katolikus Legényegylet története címmel tartotta meg előadását. Őt Vereckei András követte, aki a MNM Esztergomi Vármúzeumának múzeumpedagógusa. 2017-ben emlékeztünk meg a ferencesek Esztergomba történő visszaérkezésének 300. évfordulójáról. Vereckei András előadása – Ferencesek Esztergomban – ehhez a jubileumi ünnephez kapcsolódott.
A rendezvényhez választott idézet hűen tükrözi a Balassa Bálint Társaság célkitűzéseit, mivel töretlenül kívánják szolgálni városunk felemelkedését, kulturális életét. Ez olyan cél, amely Isten dicsőségét szolgálja. Reméljük, hogy a város lakossága is nagyobb kedvvel, lelkesedéssel csatlakozik a Társasághoz, támogatva őket tervük valóra váltásában.

A fotót Szabó László készítette.

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor