Sikeres volt az I. BoRock Fesztivál

Írta: Kovács Ágnes 2017. október 17. kedd, 19:48
Rate this item
(0 szavazat)

fsv 7.jpg - 72.73 KbEsztergom-Kertvárosban október 14-én, szombaton rendezték meg az első BoRock Fesztivált, amelynek a Szalézi lakópark sportpályája adott helyet. Délelőtt fél 11-kor kórustalálkozóval kezdődött a műsor, amelyen fellépett a helyi Idősek Klubjának énekkara. Ezt követően a Nagysápi Dalkör szórakoztatta a közönséget nótacsokorral és vidám bordalokkal. Ezután a Pilisszentléleki Pávakör lépett a színpadra, akik szlovák nyelven énekeltek tangóharmonika kísérettel. A megjelenteket Esztergom város alpolgármestere, Bánhidy László köszöntötte. Rövid átszerelés után a rockegyüttesek vették birtokba a színpadot.

A sort az RPG (Retro Project Gang) nyitotta. Az esztergomi illetőségű együttes zenéje nagy sikert aratott. Ezután gyors egymásutánban szólisták következtek; Berec Péter tangóharmonikás, Vereckei Attila szintetizátoros-énekes, Szegő Csaba szaxofonos. Miközben a kellemes jazz-es dallamok szóltak, a helyi borosgazdák kínálták ízletes boraikat. A színvonalas rendezvény neve is innen eredeztethető, BoRock Fesztivál. Délután 5 órakor rock and roll bandák jelentek meg a színpadon. A MIEZ (Miskolci Illés Emlék Zenekar) időutazásra invitált minket. Szörényi-Bródy örökbecsű dallamai csendültek fel. Jutalmuk a közönség szűnni nem akaró tapsa volt. Az őket követő zenekar sikeresen vette fel a fonalat, mert vendégük az egykori Illés tag, Jenei Szilveszter volt. A Twins and the Crazy Dogs nemcsak feldolgozásokat játszott, hanem most megjelent kislemezük dalai is elhangzottak. Az Ős P. Box tovább fokozta a hangulatot, hamisítatlan hardrock-metál koncertet adott. A zenekarvezető és alapító, Sáfár József (Dödöle) vezényletével sorban játszották a legendás gitáros, Bencsik Samu nagysikerű szerzeményeit. A csúcspont természetesen a Zöld a Bíbor és a Fekete című hardrock himnusz volt. A jó zenék hatására gyorsan repült az idő. Közeledett a Fesztivál vége, de természetesen a tánc sem maradhatott el. A környék egyik legnépszerűbb bulizenekara, a Szalai Band éjfélig húzta a talpalávalót. Az énekes Szalai Tamás így búcsúztatta a fesztivált; "Köszönjük! Nagy siker volt! Jövőre, veletek, ugyanitt!"
Végül emlékezzünk meg azokról, akik nélkül mindez nem jöhetett volna létre: A rendezvényt támogatta Esztergom Város Önkormányzata, a kertvárosi Polgárőr Egyesület, a vöröskereszt esztergom-kertvárosi alapszervezete, a Féja Géza Közösség Ház, a Komárom-Esztergom Megyei Integrált Szociális Intézmény. Külön nagy köszönet jár az ötletgazda IKREK Produkciónak.

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor