Rate this item
(0 szavazat)

fue 3.jpg - 70.40 KbErik Kollárik fényképeiből rendezett kiállítás megnyitójára került sor a Párkányi Városi Múzeumban 2017. február 3-án. A hazájában közismert fotós az Exkluzív magazin és a Plus 7 dní újságírója. Mindkét bulvárlap a legolvasottabbak közé tartozik Szlovákiában. A fotózás mellett a legnézettebb kereskedelmi csatorna, a Markiza TV szerkesztője, menedzser és producer egy személyben.

A megnyitóünnepség elején és végén hangulatos zeneszámot adott elő fuvolán Kurina József, a párkányi Liszt Ferenc Művészeti Alapiskola tanára. A zene szárnyain a művészek világát jelképező színfalak mögé repültünk, ahol a kiállított fotóknak köszönhetően zenészekkel, színészekkel, sportolókkal, politikusokkal találkozhattunk. A megjelent érdeklődőket Juhász Gyula, az intézmény vezetője köszöntötte, aki a későbbiekben tolmácsként is közreműködött. A tárlatot Kornélia Slabaková, Párkány alpolgármestere nyitotta meg. Örömmel üdvözölte a népszerű fotóst, aki első alkalommal állítja ki alkotásait Párkányban. Erik Kollárik nem újságírónak készült, mégis nagyon sikeres lett ebben a szakmában. Pályafutása során kapcsolatba került neves szlovák, cseh művészekkel és nemzetközileg ismert hírességekkel. Ezeket a találkozásokat fotókon örökítette meg. A folytatásban egy beszélgetés részesei lehettünk, amelynek során közelebbről is megismerhettük az ismert fotográfust. A beszélgetőtárs Miroslav Fančovič televíziós moderátor volt. Az első kérdés a pályakezdésre vonatkozott. 1986-ban kezdődött a fotós karrier, amikor egy kezdő énekesnőről készült fotóival sikert aratott, amelyekhez cikket is írt Erik Kollárik. Így fokozatosan közelebb került az újságok és a tévé világához. Kezdetben kisebb folyóiratoknál működött, majd az országosan ismert Plus 7 dní munkatársa lett. A beszélgetés következő részében megtudtuk, hogy Erik Kollárik szívesen dolgozik televíziós szerkesztőként is, úgy érzi, hogy ez a tevékenység közelebb áll hozzá, ezt szeretné egyre magasabb szinten művelni, egyre jobb minőségre törekszik. Műsorában – Smotanka – a szlovák show business ismert alakjai tűnnek fel. Végül jótékonysági tevékenységéről is szó esett. A kiállított képeken kerestük az ismerős arcokat. Hamarosan rábukkantunk azokra, amelyeken a cseh könnyűzene kiemelkedő egyéniségei – Karel Gott és Helena Vondráčková – láthatók. A nemzetközi hírességek közül Gerard Depardieu, Bryan Adams, Tom Jones, Celine Dion portréját, ellesett pillanatait örökítette meg a fotográfus.
A kötetlen, jó hangulatú beszélgetés során egy sikeres fotós képe rajzolódott ki előttünk, egy nagyon közvetlen, érdeklődő személyiséget ismerhettünk meg, aki nagy tapasztalatokkal rendelkezik a fotózás és a televíziós munka területén. Pályáján további sikereket kívánunk! A kiállítás 2017. február 28-ig látogatható.

A fotót Szabó László készítette.

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor