A megnyerő szóvivő: Győrfi Pál

Írta: Csombor Erzsébet 2016. február 17. szerda, 17:25
Rate this item
(0 szavazat)

glb.jpg - 256.79 KbGyőrfi Pállal, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjével beszélgetett Bánhidy Vajk moderátor a Könyvtári beszélgetések sorozat keretében 2016. február 15-én a Városi Könyvtárban. Az első kérdés az időbeosztására vonatkozott. Igen, nagyon elfoglalt, a Mentőszolgálat 24 órás készenlétet igényel, de azért jut ideje másra is. Igyekszik otthon is helytállni, hiszen négy gyermek apukája, és ebből három még kicsi – hangzott a válasz. A telefonja mindig be van kapcsolva. A híradók napi szinten kérik az anyagokat a Mentőszolgálattól. A Markó utcai központban a kérést követően „nyomozás” indul: ki volt kinn az eseteknél, majd a szóvivő azzal a kollégával egyeztet a történtekről. A médiaszereplések végén általában a mindenki számára megnyugtató, bár semmitmondó mondattal zárja a bejelentkezést: „a sérültet stabil állapotban szállították kórházba”. Sajnos jobbára csak a baleseteknek van hírértéke, minél drámaibb az eset, annál inkább, pedig az általános betegellátás jóval többször fordul elő.

Van olyan eset, hogy a házuk előtt nyilatkozik, ezért van otthon is piros kabátja, mondta mosolyogva, tréfásan. Nagy, súlyos következményekkel járó esetekhez azonban maga is kimegy, és ilyenkor a helyszínen válaszol az újságírók kérdéseire, ezzel is biztosítva a mentős kollégák nyugodt munkáját. Szerencsére régen történt ilyen súlyos baleset.
A terrorhullám indukálta, hogy 2005-2006 körül hat helyen alakított ki a Mentőszolgálat olyan központokat, ahol 100 ember egyidejű ellátására deponáltak gyógyszereket, eszközöket stb. A Tömeges Baleseti Egység kocsija a tömeges baleseti helyszínekre a mentés második hullámában érkezik, feladata a megfelelő mennyiségű egészségügyi anyagok gyors kijuttatása, pótlása.
Győrfi Pálra igaz a mondás, hogy „már gyermekkorában…” Igen, ő egész fiatal korától mentős, pontosabban mentő akart lenni. Ez utóbbi lenne a helyes megjelölés, de az autót is így hívják (mentőautó), ezért a szó végéhez illesztettek egy „s” végződést az ember megkülönböztetésére. Győrfi mentőápolóként kezdte, majd mentőtisztként dolgozott. Amikor elfogadta az Országos Mentőszolgálat főigazgatója felkérését, és szóvivő lett, meg kellett ismerkednie a sajtó, az újságíró szakma működésével. Hamar rájött, hogy csak a rossz hír számít hírnek, de a közösségi oldalakon a szép történetek is megjelennek, és onnan az újságírók szívesebben átveszik ezeket is. Hosszú ideje, már 14 éve látja el munkakörét, így az emberek vele azonosítják a mentőszolgálatot. 7-800 kollégát képvisel, példaként is kezelik. (Előtte nem volt szóvivője a szolgálatnak.) A mindennapok döntéseiben is figyelnie kell erre, ami dilemmákat okoz néha. Nem kis felelősséget jelent a médiában szerepelni, ezért nagyon meg kell válogatnia, milyen felkéréseknek tesz eleget. Egyszer hívták őt egy populáris tévéműsorba szereplőnek. A döntés előtt konzultált főnökével, aki némi aggodalommal adott engedélyt arra, hogy szerepeljen a Szombat esti láz című műsorban. Elismerte, hogy a személyiségében van bizonyos extrovertáltság, ami az ilyen jellegű kihívások elfogadására ösztönzi, másrészt azt vallja, hogy nem baj, ha megismerik a hivatalos arc mögött az embert is. Az más kérdés, hogy milyen mértékben. Ugyan nem tudott táncolni, de bízott abban, hogy a rendelkezésre álló idő elég lesz a tanulásra. Kedves partnert kapott Práter Kitti személyében. Úgy érezte jól halad, egészen addig, míg Kitti barátja fel nem vette a próba néhány részletét. Akkor szembesült vele, hogy itt komoly baj van, ez nem megy, és látszott, hogy nem is fog. Ennek ellenére a műsor feléig eljutottak, ami véleménye szerint nem annyira a személyének, mint a mentőszolgálatnak szólt. Most egy éneklős műsorba hívják, de erre valószínűleg nemet fog mondani. A Hal a tortán című műsorban is szerepelt, amit úgy vállalt, ha házigazdaként az újraélesztést gyakoroltathatja a résztvevőkkel.
Az újraélesztés fontosságára régóta próbálják felhívni a figyelmet, de nem sikerült eljuttatni az üzenetet az emberek széles rétegeihez; ellenben ezt a műsort sokan nézték. A mentőszolgálat reklámfilmje ebben a témában Csuja Imrével szintén elérte a nézők százezreit. Az új technikát és eszközöket is felhasználják üzeneteik továbbításához, ilyen például a webdoktor, amit bárki letölthet az okostelefonjára.
Sokat változott maga a mentőszolgálat is. Amikor 1983-ban elkezdett mentőzni, szürke egyenruhában, tányérsapkában jártak, hatóságként léptek fel. A rendszerváltás után a szolgáltató feladatkör került előtérbe, ami annyiban módosult 2007-ben, hogy a betegszállítást vállalkozásokhoz szervezték ki. Kaptak 15 milliárd forintot fejlesztésre, amiből új állomásokat szereltek fel, többet felújítottak, eszközöket vettek, de el kell ismerni, hogy bizony szükség lenne további beruházásokra. Gyönyörű hivatás az övék és mentősre mindig szükség lesz – mondta.
Gyorsan elszaladt az idő. A beszélgetés végén kérdésekre válaszolt a vendég. A könyvtár ismét zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel. A rendezvények meghívott vendégei különböző szakterületeket képviselnek, így a város társadalmának különböző rétegeit éri el a könyvtár. Külön öröm, hogy a fiatalokat is sikerült megszólítani. Igaz, a körülmények az ideiglenes helyen nem a legmegfelelőbbek, de mindenki reménykedve várja, hogy ebben változik majd a helyzet. 

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor