A IX. Lábatlani Művésztelep kiállítása

Írta: A. Bak Péter 2014. szeptember 04. csütörtök, 10:20
Rate this item
(0 szavazat)

hge.jpg - 170.69 KbBezárta kapuit a IX. Lábatlani Művésztelep a Gerenday Közösségi Házban 2014. július 17-én este. A zsűri 11 alkotó 43 db munkáját fogadta el kiállításra. Másnap, 18-án délelőtt a rendezők (A. Bak Péter, Kallai Sándor, Zsuráffy Mária) megrendezték a kiállítást. Szép, szellős, könnyen áttekinthető lett a tárlat. Az alkotók képei egyben lettek tartva. A délutáni megnyitóra megtelt a kiállítótér. Eljöttek az alkotók, családtagjaik, művésztársak, Tatabányáról, Nyergesújfaluról, Budapestről, valamint érdeklődő művészetbarátok.

A tárlatot megtisztelte jelenlétével Dinnyés István jelenlegi és Török István volt polgármester is. A művésztelep vezetője, A. Bak Péter Corvin – díjas festőművész és Petőfi - díjas művészeti író nyitotta meg a nagy érdeklődéssel várt kiállítást.  Fontosnak tartotta, hogy az alkotók ráéreztek a természet örök szépségére, és ebből a kiapadhatatlan forrásból merítettek. Az idén is jelen vannak azok a professzionális, úgynevezett jegyzett művészek, akik a művésztelep magját adják és műveikkel meghatározzák a kiállítás színvonalát. A lábatlani A. Bak Péter, aki a Tatavölgyi Alkotók, valamint az Esztergomi Művész Céhnek is tagja, 6 db olajfestménnyel szerepel. Ezek közül kiemelendő a „Szentendre” című nagyméretű táblaképe. A veszprémi Kallai Sándor festőművész 5 olajképe közül szokatlan témájával tűnik ki a „Gyuri, anyám kakasa” című. A lábatlani Zichó Gabriella művésztanár (Budapesten tanít) 5 festménye helyi témát mutat be. A helyszínen festett „Lábatlani kőbánya” talán már a múltat sejteti. A budapesti Zsuráffy Mária festőművésznő 6 olajképéből említsük meg a figuralitásánál fogva is a „Krumpliszedők” fáradtságos munkáját.
Rajtuk kívül a tárlaton megtekinthető a nyergesújfalui Hegyiné Deák Mari, Asztalosné Haver Ida, a lábatlani Elek Zsigmondné, a kesztölci Juhász Sándor amatőr alkotók több képe is. A nyergesújfalui Szabó Lászlóné (Kati), a lábatlani Markó Sándorné (Eszter), valamint a 15 éves Soóky Anna Ilona képei az idén először láthatók (szintén amatőr alkotók). A tárlatot megnyitó A. Bak Péter az esemény napján ünnepelte 64. születésnapját. Ebből az alkalomból külön is köszöntötte őt Dinnyés István, a város polgármestere. 

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor