Egy vasútfelújítás zökkenői

Írta: Dezső László 2014. január 09. csütörtök, 14:11
Rate this item
(0 szavazat)

hmf.jpg - 9.23 KbVégre átadták a vasútvonalat. Igaz, hogy egyelőre csak Pilisvörösvárig, de átadták. Ez óriási öröm, már legalább ötven éve várunk a felújításra. Ám problémák is felmerültek, többek között, hogy az átadóünnepséget Dorogon tartották, mert az esztergomi állomás még nincs szalonképes állapotban. Pedig illő lett volna renoválni.

Ha elkészül a teljes vonal a fővárosig, állítólag jelentősen lecsökken a menetidő. Csak azt nem tudjuk, pontosan mennyivel. Egyes szakemberek szerint sokat nem lehet faragni belőle, mert az adott terepviszonyok ezt nem teszik lehetővé. Mindenesetre mi szurkolunk, hajrá építők, hajrá MÁV, szívesen integetünk majd az első gyorsjárat mozdonyvezetőjének.
Van azonban még valami. Az állomáshoz vezető „köves” út már évek, évtizedek óta középkori állapotban van, olyannyira, hogy még a rómaiak is szégyellték volna miatta magukat. Reméljük, nem műemlékvédelmi őrizet alatt van, megőrzendő az utókor számára. A szépen kiépített parkolórész csak növeli a kontrasztot. Az autósok úgy közlekednek rajta, hogy „fél kerékkel” már a padkán járnak. Ez a város egyik szégyene. Rongálja a gépkocsik és autóbuszok gumijait, futóműveit, a kerékpárosokból és motorosokból pedig kirázza a lelket. Most már tényleg ideje lenne lépni az ügyben, mert ez az állapot tarthatatlan.

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor