Van még idő szeretni?

Írta: Czirok Péter 2016. április 25. hétfő, 16:42
Rate this item
(0 szavazat)

ght.jpg - 8.00 KbKipattanok az ágyból. Konyha, kávéfőző, WC. Jaj, szia! Jó reggelt, kicsim! Hogy aludtál? Én nem valami jól. Kávé, zuhany, hálószoba, ruhásszekrény, hűtő, napi kaja, táska, cipő, opcionálisan kocsikulcs. Persze mindez időmegosztásos módszerrel, hogy mindketten időben el tudjunk készülni. Ma hogy végzel? Aha, én is a szokott időben. Majd megpróbálok jobban sietni, jó? Hátha sikerül 10-20 perccel előbb elszabadulni. Puszi, vigyázz magadra út közben!

Beértem. Gépelek, elküldtem, főnök megnézi. Nem jössz le egy kávéra? Közben megbeszéljük a prezentációdat. Belefér egy cigi is? Persze csak gyere már. Előadok. Tetszik nekik. Főnök megdicsér. Még sokra fogod vinni itt. Három éve ezt mondod. Röhögünk.
Hazaszáguldok, amennyire a törvény engedi. Cucc levág, ruha letép, kajás doboz elmos, zuhanyba be. Közben megy a tévé, nehogy valami fontos hírről lemaradjak. Kijöttem, ruha fel, téve ki, laptopot felnyit, kedvenc sorozatom belövöm, miközben nyomkodom a telefonom. Annyi minden történt másokkal, semmiről sem akarok lemaradni. Na, szia, puszi, bocs nem akartam koszosan puszilkodni, tudom, hogy utálod, ha ragadok. Hogy mi volt? Tetszett nekik a prezim. Á, most se fognak előléptetni, jó, ha év végén kapok egy kis emelést. Veled mi volt ma? Aha, aha. Hű az kemény. Te is csak nemrég értél haza? Nem baj rendelek valami kaját, addig bújj ide. Izgalmas ez a mostani rész, nem? Ezt nézd mit posztolt ki megint ez az őrült! Marha vicces! Megjön a kaja. Kezébe nyomom a pénzt, nem kell vissza, köszi-köszi, azzal is csak az idő megy, amíg visszaadsz. Halk nyammogás, miközben fél szemmel a telefont, a másikkal a sorozatot nézzük. Na, jó még egy rész egy másik soriból, letesszük a telókat. Belecsókol a nyakamba. Bezuhanunk az ágyba, miközben még mindig ölelkezünk. Kimerülten fekszem mellette. Azt mondta nagyon jó volt, majd beájult. Szegényke, hosszú napja volt. Lassan kikelek, kimegyek, lekapcsolom a villanyokat, fogat mosok, laptop lecsuk, visszafekszem a telefonnal a kezemben. Hajnali kettő. Ma is hat órát fogok aludni. Kész szerencse hogy kilencre járok, és közel van a meló. Megint ránézek, egy ideig csak csöndben figyelem, ahogy halkan szuszog mellettem. Kicsit megsimogatom a buksiját, hozzám bújik. A plafont bámulom, miközben hallgatom a légzését, és a hajával játszom. Érzem, hogy valami nem stimmel. Mit csinálunk rosszul? Talán hétvégén elviszem randizni, hónapok óta nem voltunk sehol, nem volt rá idő. Persze, mert akkor is a prezentációkon dolgoztam, hajtani kell a melót, vagy sose lesz előléptetés, sose lesz nagyobb lakásunk. Eszembe jut az eljegyzési gyűrű, amit már egy éve vettem, de sose volt jó alkalmam arra, hogy odaadjam neki. Istenem, de fáj a fejem, és persze pont ilyenkor. Negyed négy. Emlékszem régen minden másnap randiztunk. De most mikor? Mire hazaérek minimum fél hat. Bár több időm lenne szeretni téged! Adok egy puszit a homlokára, becsukom végre a szemem, és hagyom, hogy a nyakamban lüktető fájdalom lassan álomba ringasson.

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor