Képzőművészeti és fotókiállítás

Írta: Muzslai Ágnes 2012. január 15. vasárnap, 23:14
Rate this item
(1 szavazat)

 ikd.jpg - 76.02 KbEsztergomban január 13-án két tárlatnyitó is volt. A Művelődési Házban a ceglédi Tetz Alapfokú Művészetoktatási Intézmény fiatal alkotói mutatkoztak be, a vízivárosi Kaleidoszkóp Házban pedig, az esztergomi Krucsó Fruzsina fotókiállítása nyílt meg.

A Művelődési Házban Maronka Csilla intézményvezető nyitotta meg a ceglédi Tetz Alapfokú Művészetoktatási Intézmény képzőművészeti növendékeinek tárlatát. A Tetz Művészetoktatási Intézményben modern kortárs- tánc társastánc, grafika, festészet kézműves alapfokú képzés folyik. A kiváló minősítésű intézménynek Cegléden kívül, Nyársapátiban, Ujszilváson, Tápiószelén és Tápiószőlősön is van telephelye. Vezetője dr. Mihálka Györgyné. Országos grafikai pályázatot is hirdettek az elmúlt években, és itt született meg a kapcsolat az esztergomi Napút Rajziskolával, amelyiknek három növendéke is a díjazottak között volt. Cserekiállítás kertében tavaly októberben a Napút Rajziskola mutatkozott be Cegléden, most pedig a ceglédi ifjú alkotók grafikáiból, festményeiből, tűzzománc-képeiből nyílt tárlat Esztergomban, amely a hó végéig látható.
A Kaleidoszkóp Házban egy fiatal esztergomi fotóművész, Krucsó Fruzsina fotókiállítása nyílt január 13-án. Krucsó Fruzsina képeinek központi témája a táj és az ember kapcsolata illetve a gyermeki világ. Az ember formálja a tájat, a gyermekek pedig fantáziájukkal megszólaltatják a tárgyakat, saját szubjektív környezetükben élnek. A digitális technikával készült fotókon a technika adta sokoldalú lehetőségeit alkalmazta a művész. A kiállítás két hétig látható.

Muzslai Ágnes

Muzslai Ágnes

Muzslai Zs. Ágnes, az egri főiskolán könyvtár-pedagógia szakos tanári képesítést szerzett, nyugalmazott könyvtáros. A kilencvenes évek elejétől jelentek meg írásai különböző helyi, megyei, országos lapokban, mint a Keresztény Élet, 24 Óra, Népszabadság, Esztergom és vidéke, 1996-tól 2003-ig a Komárom-Esztergom megyei Hírlap munkatársa, 2003-tól 2010-ig a Hídlapban olvashatták cikkeit.

Esztergom és Vidéke Folyóirat

Átkelő Folyóirat

Látogatói Statisztika

711090
Mai napMai nap105
TegnapTegnap117
A hétenA héten966
Ebben a hónapbanEbben a hónapban4283
ÖsszesÖsszes711090

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor