Magyar Katolikus Kultúra Napjai Esztergomban

Írta: Muzslai Ágnes 2011. szeptember 29. csütörtök, 22:26
Rate this item
(2 szavazat)

 k_k_magyar_katolikus_kultura_napjai.png - 112.36 KbIdén harmadik alkalommal, október 3. és 9. között rendezik meg a Magyar Katolikus Kultúra Napjait, melynek során a Püspöki Konferencia a magyarság katolikus kulturális értékeit mutatja be. Színes, színvonalas eseményeken vehetnek részt az érdeklődők Esztergomban is.

Az országos rendezvény keretében október 5-én, szerdán 17 órakor Soós Sándor néprajzkutató Út menti szakrális emlékek. Esztergom-Budapest Főegyházmegye. Dunakanyar-Pilis című kötetét mutatja be Kontsek Ildikó, a Keresztény Múzeum megbízott igazgatója. Bevezető köszöntőt mond Székely János segédpüspök. A kötetet méltatja Jáki Teodóz bencés szerzetes, zenetudós. Helyszín: a Szent Adalbert Központban az Esztergomi Hittudományi Főiskola Könyvtárának olvasóterme.

Október 7-én, pénteken 18 órakor kezdődik a Lélektánc című koncert Vedres Csaba orgona- és Gyermán Júlia hegedűművész előadásában „Megtalálni az Istent sose késő, sose korán” mottóval. A koncert helyszíne: a Keresztény Múzeum.

Muzslai Ágnes

Muzslai Ágnes

Muzslai Zs. Ágnes, az egri főiskolán könyvtár-pedagógia szakos tanári képesítést szerzett, nyugalmazott könyvtáros. A kilencvenes évek elejétől jelentek meg írásai különböző helyi, megyei, országos lapokban, mint a Keresztény Élet, 24 Óra, Népszabadság, Esztergom és vidéke, 1996-tól 2003-ig a Komárom-Esztergom megyei Hírlap munkatársa, 2003-tól 2010-ig a Hídlapban olvashatták cikkeit.

Esztergom és Vidéke Folyóirat

Átkelő Folyóirat

Látogatói Statisztika

711090
Mai napMai nap105
TegnapTegnap117
A hétenA héten966
Ebben a hónapbanEbben a hónapban4283
ÖsszesÖsszes711090

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor