Elnapolt döntés a költségvetésről

Írta: MTI 2012. március 03. szombat, 17:04
Rate this item
(0 szavazat)

 vros.jpg - 6.24 KbNem döntött az esztergomi képviselő-testület pénteki ülésén a város költségvetéséről, a kérdést a március 9-én tárgyalják újra. A napirend kapcsán zajlott vitában mind Tétényi Éva független polgármester, mind a testület fideszes képviselői hangsúlyozták, hogy konszenzusos megoldást keresnek, amely biztosítja a város működőképességét.
A polgármester aggályosnak nevezte, hogy 1,1 milliárd forintos kiadással terhelte meg a kormány a várost, ugyanis - mint elmondta - az állam által átvett intézmények működési kiadásait még papíron a városnak kellene fizetnie és a kincstár le is inkasszózott kéthavi összeget.

Tétényi Éva emlékeztetett arra, hogy a márciusi inkasszót a kormányhivatal segítségével a testület határozata akadályozta meg, mellyel kérték az intézkedés felfüggesztését.
Steindl Balázs, a Fidesz-frakcióvezetője az MTI-nek elmondta, bíznak abban, hogy az állami költségvetésben korrigálják az átvett esztergomi intézmények működési költségeit. A frakcióvezető hozzátette: olyan költségvetést szeretnének, amely biztosítja, hogy működjön a város, valamint működjön az élményfürdő, és befejeződjön az a mellett lévő szálloda építése, mert a turizmus lehet a város egyik kitörési pontja.
Zoltai Dániel (Fidesz) arra figyelmeztetett, hogy a tervezett népszavazással közbeszerzési eljárást írnának ki az élményfürdőre, amelynek az üzemeltetését tíz évre már odaítélték, s az esetleges kártérítés veszélybe sodorná a város költségvetését.

Esztergom és Vidéke Folyóirat

Átkelő Folyóirat

Látogatói Statisztika

709997
Mai napMai nap125
TegnapTegnap188
A hétenA héten1257
Ebben a hónapbanEbben a hónapban3190
ÖsszesÖsszes709997

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor