Polgármesteri vétó a testületi ülésen

Írta: MTI 2012. február 18. szombat, 20:28
Rate this item
(0 szavazat)

 vros.jpg - 6.24 KbAz esztergomi képviselő-testület több döntését megvétózta Tétényi Éva független polgármester a testület pénteki ülésén, arra hivatkozva, hogy többséget adó Fidesz-frakció a határozatokat módosító indítványokkal hozta meg, amelyeket az ülésen látott először, és az anyagokon az aljegyző ellenjegyzése sem szerepelt.
A polgármester a piac működéséről, a parkolás rendjéről, valamint a városi vagyon jelentős részét kezelő Strigonium Zrt. vezérigazgatójának hatásköréről szóló döntéseket vétózta meg, és közölte, hogy ezeket az ügyeket a következő ülésen újra kívánja tárgyalni.

A Fidesz frakcióvezetője, Steindl Balázs a szavazások előtt elmondta, hogy az anyagaik egy része több napja a hivatalban van, ők nem tehetnek az egyeztetés elmaradásáról.
Az ülés eredeti napirendjén a polgármester előterjesztésében újra szerepelt a képviselő-testület feloszlatása, erről korábban Tétényi Éva elmondta, hogy az együttműködés hiánya miatt minden ülésre be fogja terjeszteni. A feloszlatás kérdését a testület nem vette napirendre.
Szintén nem tárgyalta a testület az alpolgármester választását, mivel Tétényi Éva közölte, hogy nem készítette el az előterjesztést.
A fideszes Pál György képviselő azt mondta: a kormányhivatal felszólította a polgármestert, hogy február 23-ig a testület válasszon alpolgármestert. Ha ezt nem teszik meg, törvénysértést követnek el.
Tétényi Éva elmondta, az ő joga az alpolgármester jelölése, de addig nem kíván senkit sem jelölni, amíg megfelelő munkakapcsolat nem alakul ki a Fidesz-frakció és a testület többi tagja között, és ezért a döntésért vállalja a felelősséget.

Esztergom és Vidéke Folyóirat

Átkelő Folyóirat

Látogatói Statisztika

709997
Mai napMai nap125
TegnapTegnap188
A hétenA héten1257
Ebben a hónapbanEbben a hónapban3190
ÖsszesÖsszes709997

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor