Testületi ülés - 2012. január 27.

Írta: MTI 2012. január 28. szombat, 22:58
Rate this item
(0 szavazat)

 vros.jpg - 6.24 KbMárcius végéig - a helyi adóbevételek beérkezéséig - megvan a pénz a bérekre és a működésre az esztergomi önkormányzatnál - mondta Tétényi Éva független polgármester a képviselő-testület pénteki ülésén. A testület első olvasatban tárgyalta a város 2012-es költségvetését, amely a tavalyi 18 milliárd forintról 7 milliárdra csökkent a városi intézmények állami átvétele miatt. Tétényi Éva polgármester úgy látja, hogy a biztonságos működéshez elégséges lehet a rendelkezésre álló összeg, de a fejlesztésekre nincs fedezet.

Nyíri Attila MSZP-s képviselő a következő ülésre arról kért kimutatást, hogy miért kell peres eljárások fedezetére 398 millió forintot beállítani, valamint utalt arra, hogy a másfél milliárd forintos adósságteherrel szemben ugyanekkora összeget terveztek be ingatlanértékesítésből, de ez csak papíron biztosít egyensúlyt a költségvetésnek".
Az előterjesztés tárgyalása közben a nézők közül három idősebb férfi többször kartonpapírra írt "Menjetek békével", "Diploma rendben van?" feliratokat mutatott fel. A fideszes képviselők megkérték a polgármestert, hogy utasítsa rendre őket, mivel a tanácskozás rendjének biztosítása az ő feladata.
Pál György (Fidesz) felhívta a figyelmet, hogy a szabályok szerint az ülésteremben a nézők nem nyilváníthatnak véleményt.
A testület nem vette napirendre a polgármester önfeloszlatásról szóló előterjesztését. Tétényi Éva indoklása szerint a testület 2011-ben egyetlen közmeghallgatást sem tartott, nem működőképes, nincs érdemi párbeszéd a fideszes többség és a testület ellenzéki tagjai között. "Ezért minden ülésen előterjesztem az önfeloszlatást" - mondta.
Steindl Balázs, a Fidesz-frakcióvezetője közölte, hogy a polgármesteren is múlik az együttműködés, hozzátéve, hogy az alpolgármester megválasztása a működőképességet szolgálná.
Pál György az ülésen egy levelet ismertetett, mint mondta, a hivatali levelei között találta. Az irat szerint a kormányhivatal felszólította a polgármestert, hogy február 23-ig a testület válasszon alpolgármestert. A képviselő indítványára a fideszes többség szavazataival elfogadták, hogy a jövőben minden testületi ülésre előterjesztik az alpolgármester megválasztását.
Tétényi Éva felszólította polgármesteri hivatal dolgozóit: még egyszer ne forduljon elő, hogy a személyesen neki címzett leveleket kiosztják a képviselőknek, majd közölte, hogy az alpolgármester jelölése az ő joga. "Miután a Fidesz-frakció az alakuló ülés után, másfél évvel ezelőtt kinyilvánította, hogy fél évig nem ad alpolgármestert, csak akkor lehet szó alpolgármester jelöléséről, ha a frakció együttműködő magatartást tanúsít" - jelentette ki.

Esztergom és Vidéke Folyóirat

Átkelő Folyóirat

Látogatói Statisztika

709997
Mai napMai nap125
TegnapTegnap188
A hétenA héten1257
Ebben a hónapbanEbben a hónapban3190
ÖsszesÖsszes709997

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor