Testületi ülés a népszavazásról

Írta: MTI 2012. január 15. vasárnap, 22:29
Rate this item
(0 szavazat)

 vros.jpg - 6.24 KbEsztergomban március 25-én helyi népszavazást tartanak 11 kérdésben - erről döntött pénteki ülésén a képviselő-testület. A testület az időpont meghatározásában a Fidesz-frakció javaslatát fogadta el. Tétényi Éva független polgármester elmondta, a népszavazás költségeire nyolcmillió forintra van szükség. A kérdések között szerepel, hogy a képviselő-testület alakítsa-e át a hulladékgyűjtésről szóló rendeletét, írjon-e ki nyílt közbeszerzési pályázatot a piac, a temetkezés, a parkolás, az ingatlangazdálkodás, a hirdetésszervezés, a közétkeztetés és az élményfürdő üzemeltetésére.

Külön kérdésben fogalmazták meg, hogy az önkormányzattal kapcsolatos magánvádas perek költségeinek megtérítésére közpénzből történhessen-e kifizetés, illetve töröljék-e az önkormányzat javára az esztergomi ingatlanokra bejegyzett elővásárlási jogokat.
Körmöczi Miklós, az Esztergomi Lokálpatrióták Egyesületének elnöke korábban az MTI-nek elmondta, a kérdések összeállításában és az aláírásgyűjtésben egyesülete mellett a Haladó Esztergomért Egyesület, a Jobbik, az LMP és az MSZP vett részt. A kérdőíveken egy hónap alatt harmincezernél több aláírást gyűjtöttek össze.
"A kérdések szinte minden esztergomit életminőségében és anyagi helyzetében közvetlenül érintenek, lefedik azokat a problémákat, amelyek több mint egy éve - a Fidesz-frakció elutasító, a város lakosságát büntető, jogszabályellenes, a közhatalommal, a testületi létszámfölénnyel visszaélő döntéshozatali gyakorlata miatt - hiába várnak megoldásra" - indokolta a 11 kérdéses népszavazás szükségességét korábban az elnök.
Zoltai Dániel (Fidesz) képviselő az ülésen felhívta a figyelmet, hogy a fürdő és a közétkeztetés ügyében nyílt közbeszerzési eljárás folyt és "a szerződésbontásnak hátrányos jogkövetkezményei lehetnek".
A testület fideszes többsége nem vette napirendre Tétényi Éva önfeloszlatásról szóló javaslatát. A független polgármester elmondta, ez továbbra is időszerű, mert nincs együttműködési hajlandóság a frakcióban, és a kötelező közmeghallgatásra sem mentek el, ezért minden ülésen előterjeszti a képviselő-testület önfeloszlatásának kérdését.

Esztergom és Vidéke Folyóirat

Átkelő Folyóirat

Látogatói Statisztika

709997
Mai napMai nap125
TegnapTegnap188
A hétenA héten1257
Ebben a hónapbanEbben a hónapban3190
ÖsszesÖsszes709997

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor