Egyhangú döntések a képviselő-testületben

Írta: MTI 2012. január 06. péntek, 22:24
Rate this item
(0 szavazat)

 vros.jpg - 6.24 KbAz esztergomi képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülésén az összes megjelent képviselő igennel szavazott a napirenden szereplő három előterjesztésről: elfogadták a védőnői szolgálat átvételét, a Nyergesújfaluval való társulás módosítását és a térségi integrált szakképző központból való kilépést.
"A döntésekre alapvetően azért volt szükség, mert a múlt év végén állami kézbe került tizenkét esztergomi intézmény" - mondta az MTI-nek az ülés után Tétényi Éva független polgármester, hozzátéve, hogy az ülésen Meggyes Tamás fideszes képviselő, volt polgármester nem jelent meg.

Korábban a Vaszary Kolos Kórház látta el a védőnői szolgálatot, amely kötelező önkormányzati feladat. Az intézmény átvétele után a testület hozzájárult, hogy azt közvetlenül az önkormányzat szervezze meg. A szolgálat ellátásához szükséges eszközöket az önkormányzat a feladattal együtt térítés nélkül veszi át a kórháztól - ismertette a polgármester.
Tétényi Éva elmondta, az állam által átvett intézmények közül többet társulásban működtettek Nyergesújfaluval, így a fenntartóváltás miatt módosítani kellett a két település kistérségi megállapodását.
A képviselők elfogadták, hogy a helyi térségi integrált szakképző központból Esztergom kilép és Kisbér lesz a szervezet fenntartója, ezzel a központ továbbra is megkaphatja a szakképzési hozzájárulásokat.
Az Országgyűlés december 19-én állami kezelésbe vett tizenkét esztergomi intézményt, köztük általános és középiskolákat, múzeumot, szociális központot és a városi kórházat.
A fideszes Navracsics Tibor, Szabó Erika és Czunyiné Bertalan Judit indítványukban azzal indokolták az esztergomi intézmények átvételét, hogy a város önkormányzata nem rendelkezik megfelelő forrással azok működtetéséhez. Az előterjesztők nevében Czunyiné Bertalan Judit akkor azt mondta, a törvény nem Meggyes Tamásról, nem Tétényi Éváról, a város jelenlegi polgármesteréről szól, hanem az esztergomiakról.
Korábban Tétényi Éva független polgármester adósságrendezési eljárást indított az önkormányzat ellen, mert elődjétől, Meggyes Tamástól csaknem 1,2 milliárd forintos lejárt követeléssel és 26 milliárd forintos adóssággal vette át a várost. Az elmúlt másfél évben önkormányzati tartozások miatt a városban többször kikapcsolták a közvilágítást, és előfordult, hogy a gyerekek nem kaptak enni a nevelési intézményekben.

Esztergom és Vidéke Folyóirat

Átkelő Folyóirat

Látogatói Statisztika

709997
Mai napMai nap125
TegnapTegnap188
A hétenA héten1257
Ebben a hónapbanEbben a hónapban3190
ÖsszesÖsszes709997

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor