Rate this item
(1 szavazat)

 iks.jpg - 771.32 KbIdősek Klubja karácsonya


Hagyományosan. idén is megtartotta karácsonyi ünnepét az Idősek Klubja a Féja Közösségi Ház nagytermében.
Weisz Csabáné, a klub vezetője, üdvözlő szavai után a klub énekkara verses, prózás, énekes műsorral köszöntötte a jelen lévőket. A gitárkíséretet Tóth Tamás, a Ház igazgatója adta.
Meglepetés volt a vendégként jelen lévő polgármester, Tétényi Éva szólóéneklése. Eljött a várva várt nap kezdetű karácsonyi dalt énekelte.
A klub eseményeire visszaemlékezve, az elmúlt egy év történetét összefoglaló képeket vetítették, a klub vezetője volt a narrátor.

A Megyei Közgyűlés tagja, Winkfein Csaba képviselő, meleg szavakkal köszönte meg az idei meghívását. Elmondta, családi okok miatt elköltözött Kertvárosból, de szívesen tett eleget a meghívásnak, a későbbiekben is így tervezi, a meghívásokat minden esetben elfogadja.
Mint eddig is, minden év karácsonyán, most sem jött üres kézzel. Könyveket hozott ajándékba, amit személyesen adott át a klub tagjainak.
Bartal Éva, a Glatz Gyula Szociális Központ vezetője köszöntője és jókívánságai után, a városi klubtagok által készített angyalkákat adott minden jelen lévőnek.
Pezsgős koccintással, étellel és baráti beszélgetéssel fejeződött be a karácsonyi ünnepség.


Az esztergomi repülőipar története


Év végi baráti beszélgetés, emlékezés történt a Technika Házában (Zsinagóga), a Repülés Baráti Köre szervezte. A repülés területén, a tervezés, a kivitelezés, a gyártás, működtetés vonalán korábban ténykedők minden évben emlékezésre jönnek össze, az óév búcsúztatása ürügyén. Ekkor a városban működött, a repüléssel, a sportrepüléssel kapcsolatos iparra emlékeznek a még élők, egykor volt szereplők.
Most is ez történt. Emlékeztek a jelen lévők a város repülőiparában korábban dolgozottakra.
A rendezvény keretében bemutatták, a néhány hete megjelent, Bende Lajos, a városban élő repülőgép tervező mérnök szellemi termékeként megjelent „Esztergomi repülőipar története 1933 – 1989 ” című könyvet.
A város iparával foglalkozó — „Esztergom ipartörténete” - című, 1985–ben, huszonhat évvel ezelőtt megjelent könyv óta - az első olyan kiadvány, amely hézagpótló, a speciális iparágat bemutató, adatokat, embereket, tényeket összegező könyv.


Baleset


Kedden késő délután - a városrészen átvezető úton – személyi sérüléses baleset történt az Esztergom felé vezető sávban, a Damjanich út 26 - es számú ház előtti szakaszon, az autóbusz megállóban.
Kétajtós Ford típusú személygépkocsi elütött egy idős férfit. A mentők a fejsérülést szenvedett, erősen vérző sérültet, helyszíni ellátásban részesítették, majd kórházba szállították. A gépkocsiban az első szélvédő roppant össze.


Féja Filmklub karácsony utáni koncertje


A „két ünnep között”, december 28-án, szerdán, 16 óra 30 perctől a Féja Filmklub „karácsonyi koncerttel” lepi meg tagjait és az érdeklődőket, akiket nagy szeretettel hívnak és várnak.
Ekkor Jimi Hendrix Blue Wild Angel Live at the Isle of Wight koncertjét vetítik. (Koncert a Wight szigeten).

Esztergom és Vidéke Folyóirat

Átkelő Folyóirat

Látogatói Statisztika

709997
Mai napMai nap125
TegnapTegnap188
A hétenA héten1257
Ebben a hónapbanEbben a hónapban3190
ÖsszesÖsszes709997

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor