Rate this item
(1 szavazat)

 parkany.jpg - 104.99 KbFotókiállítással és filmvetítéssel kezdődik csütörtökön Párkányban a 10. Hídünnep, amellyel a dél-szlovákiai város és az Esztergom közötti Mária Valéria hidat ünneplik a Duna két partján.
Gyűgyi László fotós és operatőr kiállításának megnyitójával kezdődik az idei Hídünnep Párkányban. A híd történetét bemutató tárlat mellett egy dokumentumfilmet is láthatnak az érdeklődők, amely szintén a tíz éve felújított és átadott Mária Valéria hídról szól - írja a vasárnapig tartó fesztiválról az Új Szó című pozsonyi napilap szerdai számában.

A Mária Valéria híd újjáépítésének tízedik évfordulója alkalmából idén a Párkány-Esztergom Piknik 2011 hivatalos címet viseli a Hídünnep, amelyen a két Duna parti város közösen ünnepel.
Esztergomban pénteken 16 órakor az Erzsébet parkban Tétényi Éva polgármester és Jan Oravec Párkány polgármestere közösen nyitják meg a vasárnapig tartó rendezvényt. A hagyományos Hídfutás szombaton 13 órakor indul. Az Erzsébet parkban zenés műsorok mellett különböző bemutatók szórakoztatják a nézőket, vasárnap pedig főzőverseny is lesz.

Muzslai Ágnes

Muzslai Ágnes

Muzslai Zs. Ágnes, az egri főiskolán könyvtár-pedagógia szakos tanári képesítést szerzett, nyugalmazott könyvtáros. A kilencvenes évek elejétől jelentek meg írásai különböző helyi, megyei, országos lapokban, mint a Keresztény Élet, 24 Óra, Népszabadság, Esztergom és vidéke, 1996-tól 2003-ig a Komárom-Esztergom megyei Hírlap munkatársa, 2003-tól 2010-ig a Hídlapban olvashatták cikkeit.

Esztergom és Vidéke Folyóirat

Átkelő Folyóirat

Látogatói Statisztika

705018
Mai napMai nap33
TegnapTegnap210
A hétenA héten493
Ebben a hónapbanEbben a hónapban4929
ÖsszesÖsszes705018

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor