Szent István-díjat kapott Makovecz Imre

Írta: MTI 2011. szeptember 10. szombat, 21:45
Rate this item
(1 szavazat)

 szent.jpg - 1.65 KbSzent István-díjat vehetett át Makovecz Imre, Kossuth-díjas építész Hende Csaba honvédelmi minisztertől szombaton, az esztergomi Vármúzeum Korona-termében. Hende Csaba köszöntőjében hangoztatta: nem az a fontos, hogy honnan származunk (...), hanem, hogy mit tettünk meg egymásért, a családunkért, a közösségekért, amelyekben élünk, mit tettünk hozzá ahhoz, amit magyar nemzetnek nevezünk".

A Szent István-díjat jelképező szobor Melocco Miklós alkotása, Szent Istvánt ábrázolja, amint a keresztet mindkét kezével magasba emeli nemzete előtt. A díjazottakat minden évben közvélemény-kutatás és internetes szavazás után választja ki az alapítvány kuratóriuma, amelynek elnöke Jankovics Marcell.
A Szent István-díj Alapítványt Bihari Antal, a Körzeti Televízió Esztergom vezetője 2001-ben hozta létre az összmagyarság kulturális életének segítésére, kulturális örökségünk védelmére. A díjjal elsőként Orbán Viktor miniszterelnököt tüntették ki, de birtokosai között van Duray Miklós, Nemeskürty István, a Püski házaspár, Tőkés László és Wittner Mária.
Az ünnepségen Szent István emlékérmet kapott a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója, Hisasi Takeucsi és Urbán László vezérigazgató-helyettes. Az emlékérem a Körzeti Televízió Esztergom díja, amelyet Bihari Antal alapított és terveztetett. Elsősorban olyan környékbeli személyek kaphatják, akik a helyi közösség érdekében kiemelkedő tevékenységet végeznek.
 

MTI 2011. szeptember 10., szombat

Esztergom és Vidéke Folyóirat

Átkelő Folyóirat

Látogatói Statisztika

710747
Mai napMai nap37
TegnapTegnap208
A hétenA héten623
Ebben a hónapbanEbben a hónapban3940
ÖsszesÖsszes710747

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor