Hírek Esztergom-Kertvárosból − 2018. március 18.

Írta: Nagy Tibor 2018. március 18. vasárnap, 20:31
Rate this item
(0 szavazat)

fsu 31.jpg - 48.67 KbNövekedett az úttestbeszakadás mérete

 


Korábbi írásomban jeleztem, 03. 04-i szösszenetemben, hogy a Kolozsvári út 62-es számú családi ház előtti útszakaszon a szennyvíz csatornaaknája mellett beszakadt az úttest. A szakemberek piros színű műanyag kerítéssel a helyszínt elkerítették. A kerítés nem mindig a lyukat „védi”. Van, amikor a kerítés a lyuk mellett van. Mint a fotókészítés időpontjában is. Akkor azt írtam, a mérete akkora, hogy egy focilabda eltűnhet benne. Ezt most „felülírom”. Azóta a mérete megnagyobbodott, egy medicinlabda is beférne a tátongó üregbe.

Az Idősek Klubja tagokat vár


A Féja Géza Közösségi Házban működő Idősek Klubja tagjai közé felvételt hirdet, tagokat vár. Étkezés keretében azon idősek részére tudnak kedvezményes áron napi egyszeri meleg ételt biztosítani, akiknek gondot okoz a főzés vagy az étel beszerzése. A szolgáltatást a nyugdíj összegétől függetlenül bármely idős ember igénybe veheti, akár házaspárok is. Lehetőség van az ételt helyben elfogyasztani vagy ételhordóval elvinni, a kiszállítást is meg tudják oldani.
A tagok részére lehetőség van a mindennapi szabadidő hasznos eltöltésére. A klubban meglévő jó társaság, a közösség szívesen lát és befogad új tagokat. Mosási és tisztálkodási lehetőség adott. A klub folyamatos programokkal várja az időseket vidám foglalkozásokra, kézműves tevékenységekre, énekkarban szerepelni, varrószakkörben, színjátszókörben tevékenykedni. Közös névnapok szervezése havi rendszerességgel megtörténik. Csoportos múzeumlátogatásokra, kirándulásokra, szalonnasütésre, lángossütésre, zenehallgatásra, olvasásra, társasjátékozásra, meghitt beszélgetésre, egyéni gondok megbeszélésére is a lehetőség adott. Jogi tanácsadásra is mód van.
A klub családias jelleggel működik, mindenkit szeretettel hívnak és várnak. Jelentkezni, érdeklődni személyesen a Féja Géza Közösségi Házban, a klub vezetőségénél javasolt. Lehet a 06 - 33/435-908-as vagy a 06 70/682-52-49 es telefonokon is információt kérni.
 

Járdaépítés


A városrészen most már csak a Kolozsvári úton, annak is a páros oldalán történik járdaépítés. Bár az elmúlt két hétben állt a munka. Az időjárásromlás miatt levonultak a kivitelezők. A gépeiket, konténerüket, mobil WC-jüket egy beépítetlen telekre deponálták. A régi járda az utca 64-es számú házáig van felbontva. A házakhoz bevezető gépkocsi és gyalogos sávokat zúzott kővel feltöltötték, lehet ki- és beközlekedni.


Felrakták a városrészen átvezető út melletti villanyoszlopokra a kis zászlókat


A március 15-i Nemzeti Ünnepre készülve a hét elején felrakták a városrészen átvezető 111-es számú, Damjanich János út melletti villanyoszlopokra a nemzeti színű kis zászlókat. Színes folyosót képezve az átvezető úton. Megjegyzem, nem a teljes úthosszon történt a zászlózás. Csak egy részén. Ennek több oka is lehet. Nincs elég zászló, nincs minden villanyoszlopon tartószerkezet, nincs politikai akarat a teljes átvezető út lobogózására. Ez „alsó hangon is” a körforgalomtól a Kenyérmezei patakig tartana. De inkább a vasúti átjárótól a Kenyérmezei patakig.


A Sátorkőpusztai-kristálybarlang látogatási menetrendje


A Nagy Strázsa „gyomrában” lévő Sátorkőpusztai-kristálybarlang első féléves látogatási rendje elkészült. Ezek a következők napok: 2018. 03. 17; 03. 24; 04. 08; 04. 14; 05. 05; 06. 02; 06. 10. Ezeken a napokon 10 óra és 14 óra között indulnak a csoportok a barlangba. Előzetes jelentkezés szükséges. Telefonon Lieber Tamásnál, a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület elnökénél, a +36-20/396-73-86-os telefonon vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. internetcímen lehet. Ezeken az elérhetőségeken bővebb felvilágosítás kapható. Így a szükséges öltözékről, a túra idejének hosszáról, a túra díjáról, a biztosítási díjról, a barlang elérhetőségének lehetséges útvonalairól stb.


Bor- és pogácsaverseny


Közeleg a bor- és pogácsaversenyre küldendő „anyagok” beadási határideje. Akik szándékoznak nevezni, ne felejtsék a határidőt: március 22-23. Leadási hely: Féja Géza Közösségi Ház. A kiírás a Ház honlapján még elérhető. Ez lesz a helyi borbarátok megszakítás nélküli 20. borversenye. Nagyon készülnek.


A Féja Filmklub műsorából


Március 21-én, szerdán, 18 óra 30 perctől a Filmklub műsorában a Testről és lélekről, magyar alkotású, több filmes fórumon kitüntetett és Oszkár díjra is jelölt magyar filmet vetítik a Féja Géza Közösségi Házban. A filmet Enyedi Ildikó rendezte. A belépés díjtalan. Várnak minden érdeklődőt a vetítésre.

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor