Rate this item
(0 szavazat)

fsu 17.jpg - 46.03 KbA közlekedést segítő táblák kihelyezése

 


A múlt hét folyamán az Eperjesi úton 30 km/órás haladási sebességet előíró KRESZ-táblákat helyeztek el mindkét közlekedési sávban minden oldalsó becsatlakozás után. Ezzel egy időben ugyanezen az úton, a Bocskai sor bekötésénél a páros oldali házsor járdáján a csatlakozásra irányított tükröt állítottak fel. Ez üdvözlendő. Ugyanekkor tehergépkocsival behajtani tilos tábla került a Bocskai sor elejére. Ez már furcsa. A Bocskai sor további részein, az oldalról becsatlakozásoknál, ezt már nem ismétlik meg.

A tükrök elhelyezése nem mai javaslat. Nem csak itt, hanem az Eperjesi út Bocskai sornál történő becsatlakozás tükörrel való ellátása hosszú idő óta igény és indokolt. Forgalmas csatlakozás, a keskeny útsáv indokolja a tükörrel való közlekedés segítését. Nem érthető, hogy oda miért nem került ezzel egy időben kihelyezésre a tükör.
 

Úttestsüllyedés


A Kolozsvári út 62-es számú családi ház előtti úttest közepén lévő szennyvízcsatorna öntvény aknafedele mellett megsüllyedt az aszfaltburkolat, és beszakadt a hét folyamán. A szakemberek a területet piros műanyag rácselemekkel körbekerítették. A tátongó lyuk akkora, hogy egy focilabda beférne. Ebben az utcában az ilyen jellegű meghibásodás már a harmadik eset. Az egyik kb. másfél éve volt. A második néhány hete.
 

Rendőri ellenőrzés


A hét szombat délelőttjén két személygépkocsival rendőrök jelentek meg a Damjanich János utca és a Nyitrai út sarkán. Ezután megkezdték a gépkocsivezetők egymás között „finn ellenőrzésnek” nevezett műveletüket. A közlekedő gépkocsikat megállították, és csak szondát fújattak a vezetővel. Mást nem ellenőriztek.


Vöröskeresztes taggyűlés


A törvényi előírásoknak megfelelően a városrészi vöröskereszt szervezet megtartotta éves kötelező beszámoló taggyűlését a Féja Géza Közösségi Ház klubszobájában. Február 28-án, 17 órakor Orbán Ilona elnökként, egyúttal levezető elnökként köszöntötte a jelen lévő tagokat. Megválasztották a jegyzőkönyvvezetőt és a jegyzőkönyv-hitelesítőket. Elmondta, az alapszervezet létszáma 177 fő. Városi viszonylatban a legnagyobb létszámú alapszervezet. Azt is elmondta, sajnos, a városban több vöröskeresztes alapszervezet megszűnt az utóbbi években. Kökény Jenőné Marika titkár tartotta az elmúlt évről, az alapszervezeti munkáról a beszámolót. Havonkénti bontásban sorolta fel a ténykedésüket. Kecskésné Marika pénzügyi vezető tételesen adott számot a pénzügyi helyzetről. A múlt évi bevételük hatvankilencezer forint volt. Ennek 40%-a maradt az alapszervnél. Ebből kell gazdálkodniuk. Bejelentette, hogy 2018-tól változtak a tagdíjak. Ezek szerint az ifjúsági 500 Ft/év, a nyugdíjas 600 Ft/év, a felnőtt 1000 Ft/év, a pártoló pedig 5000 Ft/év (ez új támogatási lehetőség). Az idei tervekről Orbán Ilona adott tájékoztatást. Meg kívánják tartani a Nőnapot, az Ívó napot (Férfi nap), az idősek köszöntését, tervezik megtartani a batyus szüreti bált, kirándulás és színházlátogatás is a tervek között szerepel. A ruhagyűjtés, ruhaosztás folyamatos, bekapcsolódnak az élelmiszergyűjtési akcióba is. Arról is szólt, hogy az alapszervben kevés a fiatal. Kérte a tagokat, keressenek olyan fiatalokat, akik szívesen lennének vöröskeresztes tagok, aktivisták. A beszámolókat és az idei tervet a tagság egyhangú szavazással fogadta el. A „hivatalos” rész után a tagok még rövid baráti beszélgetés idejére együtt maradtak.


A Féja Géza Közösségi Ház évnyitó munkaértekezlete


Február 27-én, 17 órakor kezdődött a Féja Géza Közösségi Ház hagyományos évnyitó értekezlete. Meghívottak voltak a Házban működő egyesületek, klubok, körök és csoportok vezetői. Ezeket az összejöveteleket korábban szokták tartani. Tóth Tamás, a Ház igazgatója elmondta, várt az értekezlettel azzal az indokkal, hogy lesz a városnak eddigre költségvetése. Kiderült, februárban ez nem valósul meg. Így nem tudott beszámolni arról sem, hogy a Közösségi Ház milyen költségvetésből fog gazdálkodni ebben az évben. Arról adott tájékoztatást az igazgató, hogy milyen programokat terveztek 2018-ra. Bízik benne, hogy a költségvetés rövid időn belül megszületik a testületi ülésen. A tervben szerepel az eddigi évek minden „nagyrendezvénye” (Eurorégiós Vers- és Mesemondó verseny, valamint a Rajzverseny, Bor- és pogácsaverseny, Virágos Kertvárosért Mozgalom, BoRock Fesztivál a Szalézi-lakótelepen, Komárom-Esztergom Megyei Fotókiállítás, kórustalálkozó). Ezek mellett a kocsonya-szépségverseny, májusfaállítás, Rajzfilm ünnep, Tisztelet hónapja, havonkénti kiállítások, rendezvények szerepelnek az idei tervben.


Épül a dorogi birkózócsarnok


Évek óta igény, hogy a dorogi sportcsarnok bővítésre kerüljön, és helyet kapjanak a nehézatlétikát űző sportolók. Nevezetesen a birkózók. Ennek a bővítésnek a kivitelezési munkálatai kezdődtek meg januárban. Az időjárás engedte, a munkálatokat elkezdték, az alapozást januárban elvégezték. Mostanra már áll a vázszerkezet. Elkezdődött a szintosztó födémszerkezet építése, és a sportcsarnok felöli oldalon a téglafal felhúzása, a válaszfalak építése. Ezt az állapotot a szakemberek húsz százalékos készültségi szinten állónak értékelik. A város vezetői, a sportág vezetői és a kivitelezők úgy tervezik, hogy a 2018-as, szeptemberi bányásznapon avathatják fel az új csarnokot. A birkózók most a volt Dózsa Iskola tornatermében tartják edzéseiket, versenyeiket, rendezvényeiket. Remélik, ősztől birtokba vehetik az új csarnokukat.


Járdaépítések


A Wesselényi utca páros oldaláról levonultak az építők. A páros oldali járdát teljes hosszában befejezték. A Kolozsvári út 32-es számú házától a járda megépült a Gárdonyi Géza utcáig. Innét megkezdték a régi járda bontását, a 64-es számú házig jutottak. Bejött a tél, a hideg, a hóesés, a szél. Leálltak a munkával.

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor