Rate this item
(0 szavazat)

fsu 9.jpg - 45.35 KbOszlopcserék

 


A városrészen átvezető 22.000 voltos feszültségű elektromos légvezeték-hálózat egyes oszlopait, a vasszerkezetűeket, a korrodálódás miatt kicserélik. A hálózat két oszlopáról van most szó. Nevezetesen a vasúti átjáró 111-es út melletti oszlopáról és a Grante Rt. telephelyére lekötő hálózat oszlopáról. Ezek mellett kb. egy méter távolságban új tartócsonkokat betonoztak be. Ezekre csavarozzák majd az új tartószerkezetet, amelyre átszerelik a légvezetékeket.

Csőrepedés, útsüllyedés


A Bocskai sor 144-es számú ház előtti területen bontani kellett az úttestet csőrepedés miatt. A Kolozsvári út 44 előtt olyan lyuk keletkezett, hogy egy focilabda eltűnt volna benne. A lyuk a szennyvízcsatorna aknája mellett tátongott. A szakemberek az észlelés után körülkerítették jól látható műanyag ráccsal.


Szünetel a járdaépítés a Wesselényi utcában


A hét második napjától kezdődően bekövetkezett időromlás − eső, havas eső, erős szél, fagypont körüli hőmérséklet – miatt leálltak a járdaépítők. A héten már nem is dolgoztak. A rossz idő beálltáig a térkövek lerakásával kijutottak a Damjanich János út járdájáig. A hézagolás, döngölés, házak kapujához való bekötés itt-ott még hátravan.


A Kolozsvári úton is leálltak


Akárcsak a Wesselényi utcában, itt is leálltak az idő rosszra fordulása miatt a kivitelezők a járdaépítéssel. Majd az idő enyhülésével visszatértek a kivitelezők. A járda az utca 32-es számú házától kezdődően a Gárdonyi Géza utcáig munka alatt van.


A borverseny időpontja


A városrész borbarátai február 8-án délután találkoztak a Féja Géza Közösségi Házban. Kijelölték az idei, a XX. Esztergom-Kertvárosi Borverseny és a vele egy időben megrendezendő IX. Pogácsaverseny időpontját. A borminták – vörös, fehér, rozé − leadásának napjai: március 21-én délután és 22-én délelőtt. A borok bírálata 22-e délutánján lesz. Az ünnepélyes eredményhirdetés március 23-án, 17 órakor kezdődik. A borokat 0,7 literes zöld, jelöletlen üvegben kell leadni. Nevezési díj üvegenként 700 Ft.
A pogácsák leadási ideje: március 23-a, 14 és 16 óra között. A bírálat ezután kezdődik. Az eredményhirdetés egy időben történik a borverseny eredményhirdetésével. A két rendezvény nem minden „hátsó szándék nélkül” került egy időre. A borbarátok „borkorcsolyának” szánják az akkor friss pogácsákat. Ugyanis a borverseny díjazottai végigkínálják a jelenlévőket a díjnyertes boraikkal. Ehhez pedig egyik legjobb kísérő a friss pogácsa. Várnak minden érdeklődőt, borbarátot boraival, pogácsasütőket pogácsáikkal. Természetesen versenyzőként is.
A borbarátok megbeszélték, hogy idén is ellátogatnak Bogácsra, az ottani bornapokra és a gyógyfürdőbe. Szintén tervbe vették Komárom gyógyfürdőjének meglátogatását, majd közös ebéd után egy, a környéken ismert pincészet felkeresését.
Természetesen a mostani összejövetelen kóstolásra kerültek a második fejtés után a borok. Érés alatt vannak. A borversenyig hátralévő időben teljes érettséget fognak elérni.


Új fénnyel villognak a lámpák


A 111-es jelű út – Damjanich János út − vasúti átjárójánál lévő fényjelző lámpákban, valamint a Retek utcai (117-es út) vasúti átjáró fényjelzős lámpáiban az elmúlt héten üvegeket cseréltek. Ugyanígy történt a Dobó István utca, a szennyvíztelepre vezető utca és a Székely Mihály utca fényjelzős lámpáiban. Most már olyan fényt adnak a jelzőlámpák, ami a KRESZ-ben elő van írva. Nevezetesen holdfehér fényt. Eddig is fehér fényt adtak, de nem volt azonos a törvényben előírttal.


Balesetek


A hétvégén két közúti baleset történt Kertváros területén. Pénteken, este öt óra után a Damjanich János út és a Sátorkői utca csatlakozásánál lévő zebrán történt gázolás. Személygépkocsi ütött el gyalogost. Másnap, szombaton, szintén a sötétedés után, a Damjanich János úti pékség előtti szakaszon történt halálos kimenetelű gázolás. Mindkét helyen a mentők és a rendőrök elvégezték a szükséges mentési, közlekedés-fenntartási és biztosítási feladatokat. 

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor