Térségi Tanévnyitó Konferencia Esztergomban

Írta: Kissné Csorba Erika 2017. augusztus 24. csütörtök, 22:17
Rate this item
(0 szavazat)

ftc 6.jpg - 445.84 KbImmáron negyedik alkalommal rendezték meg augusztus 23-án a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara szervezésében a nagy érdeklődésre számot tartó Térségi tanévnyitó konferenciát a Iohanneum épületében Esztergomban. Dr. Fodor György dékáni köszöntője és dr. Szőke-Milinte Enikő, a Vitéz János Tanárképző Központ vezetőjének ünnepi szavai után dr. Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke a 2017/18-as tanév feladatait ismertette. Előadásában kitért az oktatási intézmények és az OH közötti kapcsolat egyszerűsödésére, mely a KIR (központi informatikai rendszer) működésének köszönhető. Beszélt az országos kompetenciamérés rendszerének továbbfejlesztéséről, a PISA tartalmi változásairól, az intézményi és intézményvezetői ellenőrzésekről is.

Majd a Pedagógiai Oktatási Központ feladatairól hallhatott érdekes előadást a nagyszámú közönség Némethné Fülöp Teréziától, a Győri Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetőjétől. Ezen központok 2015 óta léteznek, a győri egységhez tartozik Komárom-Esztergom megye is, 502 intézményben több mint 12 ezer pedagógusnak adnak segítséget az egységes szemlélet, módszerek és eszközök jegyében. Céljuk az intézményi igények éves felmérése, az igények és a rendelkezésre álló kapacitás összehangolása. Feladataik az értékelés, a szaktanácsadás, a továbbképzések, önképzések szervezése. Kiemelt feladat a korai iskolaelhagyók számának 10% alá csökkentése.
Majd a tanácskozás szekciókban folytatódott, Barcsák Marianna, a Katolikus Pedagógiai Intézet főosztályvezető-helyettese Megújuló pedagógiai-szakmai szolgáltatások címmel ismertette az intézet igen gazdag és változatos továbbképzési kínálatát, amely a több mint 300 katolikus oktatási intézmény munkatársa és minden más intézmény pedagógusai számára is elérhető.
Az óvodai szekcióban dr. Szent-Gály Viola, az Oktatási Hivatal munkatársa, a Kisgyermekkori nevelés támogatása kiemelt európai uniós projekt témavezetője tartott előadást A nevelési év feladatai és fejlesztési lehetőségei az óvodai nevelésben címmel.
Reméljük, a résztvevők hasznos ismeretekkel gazdagodtak a tanévnyitó konferencia előadási során!

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor