Rate this item
(0 szavazat)

fti 7.jpg - 45.22 KbCsőrepedés

 


A posta épülete előtti útszakaszon tört fel a víz május 18-án a reggel. A vizes szakemberek nagy összeszokottsággal és rutinnal láttak a bontáshoz. Nem kellett aszfaltot törni, ugyanis a csőrepedés zúzott köves terület alatt történt. A városrészen átvezető 111-es számú út, a Damjanich János út, Dorog irányába vezető sáv melletti terület került felbontásra. Pontosan a forgalomirányító lámpa mellett. A forgalmat nem kellett elterelni. A lámpa váltási ütemébe sem kellett beavatkozni. A munkaterületet piros színű műanyag rácsozattal kerítették le, ami nem foglalt el területet az úttestből. A munkagödröt másnap már be is temették. Olyan a terület, mintha semmi nem történt volna ott.

Mesejáték a Féjában


Május 25-én délelőtt újra ellátogat Kertvárosba a Tihanyi Vándorszínpad. Ekkor a Féja Géza Közösségi Házban a városrész óvodásainak adják elő Tihanyi Tóth Kinga mesejátékát. A címe: Legszebb kincs a barátság. A mese Slattyogó, Kabuki és Cincogó kalandjairól szól, ami az erdő fűcsomóiban, közvetlenül a gomba és a vakondtúrás között történik. Az óvodások erre az előadásra a városrész művelődési házába „költöznek”. Az óvodában nincs olyan terem, ahová az összes óvodást egyszerre le lehetne ültetni és még a színészeknek is lenne színpadi rész.


Jöhet a strandszezon


A Palatinus-tó strand része már felkészült a jó időre, a strandolás indulására. A területet kitakarították. A füvet lenyírták. A vízhálózatot nyomás alá helyezték. Így a vizesblokkokban az öblítési lehetőség adott, a szabadtéren is van vízvételi lehetőség. A tó életét, állatvilágát, növényzetét, környezetét, történetét bemutató tájékoztató táblákat kihelyezték. A zöld felületen lévő sűrű faállományt megritkították. A fürdőmester mentőcsónakja is kihelyezésre került. A pénztár előtti téren, az utcán, a virágágyásokat betelepítették egynyári virágokkal. Most már csak a fürdőzési hőmérséklet megérkezésére várnak.


Munkálatok a Nyitrai utcában


A héten folytatódott az utca elején a járdaépítés. Amint a kivitelezőktől megtudtam, az utca elejétől csak az orvosi rendelőig tart az építési megbízásuk. Ez a távolság 125 méter. De ennyit nem kell építeniük. A tavalyi munkálatok leálltát követően néhány tulajdonos a háza, bejárata előtt magánerőből elkészítette a járdát. Van, aki aszfaltoztatott, van, aki térköveket rakatott le. A mostani építőknek gondot fog okozni, hogy ezekkel összhangba hozzák az új építés szintjét. Itt vagyok kénytelen megjegyezni, amint megjelentek a járdaépítést előkészítő „mozzanatok”, a képviselőinktől az érdeklődésemre – milyen munkálatok kezdődnek? – nem tudtam választ kapni. Nem voltak az információ birtokában.


Kátyúzás a 111-es úton


A múlt hét csütörtök napján a városrészen átvezető 111-es jelű úton az utas szakemberek kátyúzás előmunkálataival foglalkoztak. Törték, zúzták azon felületeket az úttesten, amelyek már a sima folytonosságnak nem feleltek meg. A munkaterületeket a KRESZ ide vonatkozó jelzőtábláival zárták el. Nem a megszokott munkarendnek megfelelően, hanem szombati napon végezték el a helyreállítást. Köszönet érte. Ezzel nem lett az úttest kátyúmentes, mert a kisebb hibákat nem javították ki.


"Szívvel – lélekkel" gálaműsor


A fenti címmel hetedik alkalommal kerül megrendezésre a jótékonysági gálaműsor. Helye: az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola és Óvoda színházterme. Ideje: 2017. május 24, szerda 17 órától. A gálaműsort a Komárom-Esztergom Megyei Integrált Szociális Intézmények vezetői, lakói, dolgozói adják. A kertvárosi Idősek Klubja énekkara és kísérőjük, a Féja Géza Közösségi Ház zenekara közös produkciója nyitja és majd zárja az est műsorát. Az a céljuk, hogy amit szívvel – lélekkel adnak át a színpadon állók, azt szívvel – lélekkel fogadják a nézőtéren ülők. A rendezvény ideje alatt az intézmények lakóinak termékeiből kézműves vásárt rendeznek. Ebből és a belépődíjakból a Fogyatékosok Lakóotthonában élőknek számítógépet szeretnének vásárolni. A gép szolgálná a bentlakók azon igényét, hogy interneten keresztül hozzájussanak minden olyan információhoz, ami az ő érdeklődési körüket szolgálja. Ezenkívül a számítógép segítene abban is, hogy fenn tudják tartani a társas kapcsolataikat, új ismerteket köthetnének. Várnak minden érdeklődőt, támogatót a rendezvényre.


Eltörölték a hozzájárulási díjat


Idei március 12-i írásomban jeleztem, hogy az idősek nőnapi rendezvényén az intézményvezető, Szőke-Szabó Mónika jelezte, a tavaly bevezetett térítési hozzájárulási díj megszüntetésére tesz javaslatot az igazgatóságnak. Nem hozta a várt eredményt, több volt vele az adminisztratív munka, mint gondolták. A javaslatot elfogadták. Erről megérkezett az írásos értesítés a klubba. Ezek szerint az „Idősek Klubjában a nappali ellátás 2017. április 1-jétől térítésmentes szolgáltatás.” 

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor