Rate this item
(0 szavazat)

fto 2.jpg - 46.47 KbCsőrepedés

 


Az elmúlt hét folyamán az Eperjesi utca 64-es számú családi ház előtt volt csőrepedés. A szakemberek nagy összeszokottsággal dolgozva órák alatt újrabiztosították a városrész, ezen belül az utca vízellátását. A feltört útszakaszt a hét végére le is aszfaltozták.

Hitmélyítő hét Balatonfüreden


Esztergom református egyházközsége a március 27-tel kezdődött héten kapta meg egy hétre a Balatonfüreden lévő, a Tatai Református Egyházmegye tulajdonát képező pihenőotthonát. Ez idő alatt a városból több mint huszonöt egyháztag a lelkészekkel beköltözött az otthonba. Ezalatt hitmélyítő, feltöltő igehirdetések, igemagyarázatok, lelki tréning, csendes elmélyülések, imádságok, közös éneklések, majd az utolsó napon Istentisztelet, Úrvacsora zárta az együttlétet. Maradt idő a településsel ismerkedni, megtekinteni a Jókai-emlékházat, sétára a Balaton-parton, a Tagore sétányon etetni a hattyúkat, megnézni a Vaszary Villát. Az időjárás ragyogó volt. A hazatérők lelki feltöltődéssel, nyugalommal, békében, hitükben erősödve érkeztek vissza.


Lakossági fórum


Április 4-ére 16 óra 30-tól a Féja Géza Közösségi Házban lakossági fórum került meghirdetésre. Ez nem azonos a múlt héten lemondottal. A lemondott a Párkányban építésre tervezett hulladék-megsemmisítő beruházás témában történt volna. Ennek ismétléséről még semmi információ nincs. A most meghirdetett lakossági fórum tulajdonképpen a képviselők kötelező éves beszámolója lesz. A két képviselőnk a városi képviselő-testület két bizottsági elnökét hívta meg. Nevezetesen a Környezetvédelmi, Köztisztasági és Közrendi valamint a Közbeszerzési Bizottságok elnökeit. Várnak minden kertvárosit a rendezvényre.


Varázslatos álomvilág


Ezzel a címmel nyílik kiállítás április 6-án a Féja Géza Közösségi Házban. Vibling Mária és Szakály Annabella hozza el az utóbbi időben készült kézműves alkotásait. Mindketten a Kreatív Kincsek Alkotóközössége tagjai. (Ez volt, a még mindig jobban ismert, Selyemfonal Képzőművész Kör). Közreműködik a Napfény Női Öröm Dobkör. A kiállítást megnyitja Czéh Zoltán, az Írisz Fotóklub vezetője. Mindenkit szeretettel várnak és hívnak a megnyitóra. A kiállítás ideje alatt a közösség többi tagja vásárt tart.


Az Idősek Klubja tagokat vár


A klub várja azon kertvárosi és a közvetlen környéken élő időskorúakat, akik társaságra, közösségre, beszélgetésre, foglalkozásra, elfoglaltságra vágynak. Étkezés keretében azon idősek részére tudnak kedvezményes áron napi egyszeri meleg ételt biztosítani, akiknek gondot okoz a főzés vagy az étel beszerzése. A szolgáltatást a nyugdíj összegétől függetlenül bármely idős ember igénybe veheti, akár házaspárok is. Lehetőség van az ételt helyben elfogyasztani vagy ételhordóval elvinni. A házhoz szállítást is meg tudják oldani. A tagok részére lehetőség van a mindennapi szabadidő hasznos eltöltésére. A klubban meglévő jó társaság, a közösség szívesen lát új tagokat. A klub folyamatos programokkal várja az időseket. Lehetőség van kézműves foglalkozásokra, énekkarban szerepelni, varró szakkörben, színjátszó körben tevékenykedni. Közös névnapok szervezése havi rendszerességgel megtörténik. Csoportos múzeumlátogatásokra, kirándulásokra, szalonna-, lángos- és fánksütésre, zenehallgatásra, társasjátékozásra, meghitt beszélgetésre, egyéni gondok megbeszélésére lehetőség van. Jogi tanácsadásra is mód van. A klub családias jelleggel működik, mindenkit szeretettel hívnak és várnak. Jelentkezni, érdeklődni személyesen a Féja Géza Közösségi Házban javasolt. Lehet a 33/435-908-as telefonon is információt kérni.


Változás az internet-, a kábeltelevízió- és a telefonszolgáltató „személyében”


A napokban kezdte a posta a lakások címeire kézbesíteni, az évtizedek óta szolgáltató, helybéli telephelyű Jurop Telekom Kft. levelét. Bontás után nem kis meglepetést okoztak. Bejelenttették, hogy május 1-től átadják a Magyar Telekom csoportnak a hálózatukat és ügyfélkörüket. Indoklásuk szerint „a távközlési piacon kialakult éles verseny, az iparágban várható fejlesztési feladatok és egyéb külső hatások olyan kihívás elé állították cégünket, amelynek a méretgazdaságosság miatt hosszú távon már nem tudnánk megfelelni.” Közlik, hogy „működő hálózatunkon 2017. május 1 napjától a KalászNet Kft biztosítja Önnek a TV-, internet-, telefonszolgáltatást, mint jogutód szolgáltató.” Az új szolgáltató a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága által Budapest, Krisztina krt. 55 alatt bejegyzett kft. Közli a levél, hogy „a KalászNet Kft, mint új szolgáltató a továbbiakban megszakítás nélkül, változatlan áron nyújtja Önnek a megszokott TV-, internet-, telefonszolgáltatásokat.” A borítékban van az új szolgáltató bemutatkozó levele is. Megerősíti a „búcsúzó” levél tartalmát, amely szerint „a szolgáltatóváltással nem történik lényeges változás az előfizetői szerződésben, változatlan áron, változatlan kedvezményekkel és megszakítás nélkül nyújtjuk tovább az előfizetői szerződésnek megfelelő TV-, internet-, telefonszolgáltatásokat.” Ezen felül közlik az ügyfélszolgálatuk telefonos elérhetőségeit, nyitva tartási idejüket és címeit: Esztergom, Kossuth Lajos u. 5 és Dorog, Bécsi út 51. Ezek szerint a Kertvárosban lévő ügyfélszolgálat felszámolásra kerül. Kár érte. Ha bármi adódik, utaznunk kell a szomszéd településre.


Elkészült az Idősek Klubja áprilisi programja


Annak ellenére, hogy a klubnak második hónapja nincs vezetője, az élet nem állt le. A gondozónők közösen állították össze az áprilisi programjukat. Megtartják a három énekkari próbát, beneveznek a pogácsaversenyre, Tokodaltáróra, az ottani Művelődési Házba, egy könnyűzenei műsorra menetrendi autóbuszjárattal mennek. Lesz húsvéti filmvetítés. A tagok aktuális névnapjait is megtartják zenés, táncos délután keretében. Közreműködnek a városrész májusfaállításában is.


Borminősítő és pogácsaverseny


Lehet készülni az április 5-7. közötti XIX. borminősítő versenyre és a VIII. pogácsaversenyre. A borminták leadása 5-6-án lehetséges. A pogácsák leadása 7-én, 12 és 15 óra között. Mindkét verseny eredményhirdetése aznap 17 órától kezdődik. Várják a versenyzőket és minden érdeklődőt szeretettel hívnak, várnak. 

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor