Pálos Imre Szenior Emlékúszás

Írta: Fonyódi György 2017. március 22. szerda, 18:38
Rate this item
(0 szavazat)

ftr 2.jpg - 102.63 KbPálos Imre emlékére úsztak az esztergomi szeniorok. Békéscsabán rendezték meg a XX. Nemzetközi Szenior Úszóversenyt 2017. március 18-19-én, ahol az esztergomi szenior úszók közül Fonyódi György a 100 méteres pillangóúszásban, a 200 méteres vegyes- és az 50 méteres mellúszásban bronzérmet, a 100 méteres mellúszásban pedig ezüstérmet szerzett, Tátrai Norbert az 50 méteres gyors- és az 50 méteres hátúszásban lett bronzérmes.

A verseny az esztergomi szeniorok számára egy emlékúszás, egy megemlékezés is volt Pálos Imréről, a népszerű esztergomi újságíró-lapszerkesztőről. Baráti kapcsolat fűzte össze mindig is Pálos Imrét és az esztergomi szenior úszókat, akik most határozatban rögzítették, hogy a békéscsabai versenyek számukra Pálos Imre Emlékúszásnak minősülnek. Erről a megemlékezésről - az esztergomiak kérésére - Pető László a Békéscsabai Senior Úszó Egyesület elnökhelyettese is tájékoztatta a verseny résztvevőit.
"Nincs békéscsabai verseny számunkra Pálos Imre nélkül. Tradíció évek óta, hogy Imre öccsével, Pálos Lehel testnevelő tanár úszótársunkkal, aki csapatunk tiszteletbeli tagja, minden évben egy asztalnál ülünk Békéscsabán a verseny első napján a szombat esti banketten és a vasárnapi Fiume éttermi búcsúebéden. Lehel nagyon szerette a bátyját, aki pátyolgatta őt az egyetemi évek alatt. A beszélgetéskor mindig előjön Imre. Búcsúzáskor pedig Lehel szavai mindig ezek voltak: Ezt a békéscsabai szalámit pedig Imre bátyómnak küldöm".
A versenyektől függetlenül is gyakran találkoztunk Imrével, időnként naponta is, Ő pedig sokszor beszámolt, hallom a szavait: a városházáról jövök, Tamással beszélgettünk, róluk írok most,... a rögbiseknél voltam,... László Atyától jövök, kitűnő borral kínált... Szinte mindenről írt, mindenhol ott volt, sokunknak szerzett örömet írásaival, ezt nem lehet elfelejteni! A jó dolgokról szeretett írni - mondta is -, kerülte a fekete híreket, a botrányt, arról írt szívesen, ami pozitív, ami épít, ami siker, ami öröm, ami előrevisz. Köszönettel és barátsággal emlékezünk rá ezzel az emlékversennyel is!
Imre, a népszerű "száguldó riporter" elment egy másik világba, látom, ahogy teker fura biciklijén, egyik kezében a kormány, másikban az újságok. De az emléke itt maradt...

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor