Rate this item
(0 szavazat)

gjc.jpg - 203.71 KbKiállítóként vett részt az Esztergomi Vasútmodellező Klub a március 18-a és 20-a között megrendezett balassagyarmati vasútmodell-kiállításon. A kiállítás helyszíne a Miksżáth Kálmán Művelődési Ház volt. Esztergomban talán kevesen tudnak arról, hogy a városban vasútmodellező klub is mūködik. Országos szinten azonban ismertek a vasútmodellezők körében, amit ez a kiállítás is bizonyít. A vasútmodellezés nagyon szórakoztató és látványos hobbi, bár nem olcsó mulatság. Egy-egy méretarányos vasúti modell több tízezer forintba is kerülhet.

Kérdésemre az esztergomi klub részéről Hajdú Zsolt és Knapp László elmondták, hogy az Esztergomi Vasútmodellező Klub 2014-ben alakult, a klubnak tíz állandó tagja van és több érdeklődő. A klubtagok havonta rendszeresen találkoznak az összejöveteleken. A facebook közösségi oldalon is van egy zárt és egy nyitott oldaluk Esztergomi Vasútmodellező Klub néven. A balassagyarmati kiállításra készülődés több hétvégi munkát igényelt. A bemutatásra kerülő két terepasztal megtervezése, összeállítása, az hogy kinek melyik vonata fut majd rajta, sok munkát jelentett.
A hetedik alkalommal megrendezett balassagyarmati vasútmodell-kiállítás résztvevői voltak:
MiniBox modellbolt, Beszkid Zoltán - Makett, Pecze Péter - Car-System, Borda Tamás TT terepasztala, Esztergomi Vasútmodellező Klub, Borsányi András - Hatvan TT analóg, Asztalos Csaba - THOMAS és barátai, dr Csekey László - H0 MARKLIN terepasztala, Szűcs Miklós Budapest - H0 modulterepasztal, VIESSMANN bemutató, árusítás, makettépítés, Bencs Zoltán Albertirsa - TT Szegedi körfűtőház, Liszt Ferenc EuroCity Vasútmodellező Klub Hatvan, Molnár Balázs Apc-Zagyvaszántó modulterepasztal, Balassagyarmati Vasútmodellező Klub - H0 digitális modul terepasztal. A kiállítás idején az Indóház Magazin ajándékboltot működtetett.
Az első napon az iskolás gyerekek jöttek, akik egy vasuti témájú rajzzal nevezhettek be a tombolára, melynek fődija egy terepasztal volt. A hétvégi szabadnapokon pedig a felnőttek, családok látogatták meg a látványos kiállítást. A zárás végén az esztergomi vasútmodellezők egy újabb kiállításra való meghívást is kaptak.

Muzslai Ágnes

Muzslai Ágnes

Muzslai Zs. Ágnes, az egri főiskolán könyvtár-pedagógia szakos tanári képesítést szerzett, nyugalmazott könyvtáros. A kilencvenes évek elejétől jelentek meg írásai különböző helyi, megyei, országos lapokban, mint a Keresztény Élet, 24 Óra, Népszabadság, Esztergom és vidéke, 1996-tól 2003-ig a Komárom-Esztergom megyei Hírlap munkatársa, 2003-tól 2010-ig a Hídlapban olvashatták cikkeit.

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor