Hírek Esztergom-Kertvárosból - 2011. augusztus 1.

Írta: Nagy Tibor 2011. augusztus 01. hétfő, 19:35
Rate this item
(0 szavazat)

 11.7.23 004.jpg - 3.00 MbKirándulás a Cuha völgyben

Kertváros természetjárói a múlt hét végén a régen tervezett kiránduláson vettek részt. Ezt a kirándulást már tavaly szerették volna megszervezni. Az ismert, szélsőséges, nagy esőzések akkor nem tették lehetővé. Az erdei, a hegyi kiránduló-útvonalak olyan állapotba kerültek, hogy rajtuk a gyalogos közlekedés szinte lehetetlen volt.
Most elfogadható időjárási körülmények között jártak az Észak Bakonyban és a Cuha patak folyásirányát követve kellemes napot töltöttek el a szabadban.A kirándulás első állomása a középkori lovagvár, Csesznek vára volt. Romosan is festői szépségű, sziklára épült, a tatárjárás utáni várépítési program keretében épült. A török időkben végvárként állt a sziklaszirten.

Ezután következett a Cuha patak vadregényes, szurdokokkal teletűzdelt területe. A turistaútvonal kilenc helyen keresztezi a patak medrét. Rajta átjutni nagy odafigyelést kívánt és csak egymás segítségével volt lehetséges.
A tavalyi időjárás által tönkrement kiránduló-útvonal felújítva, tanösvénnyel kiegészítve várja a látogatókat. A pihenőhelyek esőbeállókkal, tűzrakókkal, padokkal, asztalokkal. szemétgyűjtőkkel rendelkeznek.
A kirándulók kellemes nap után, élményekben gazdagodva érkeztek vissza.

 

Áramszünet!
Augusztus 13.-án 8 óra 30 perctől 12 óra 30 percig Kertváros vasút felöli területének egy részén és a Szalézi lakótelepen az áramszolgáltató kikapcsolja az áramot. Az érintett részekről a hirdetőtáblákon és a www. eon – hungaria. com internetes oldalon kapható információ.
A szolgáltató a villamos hálózaton korszerűsítési munkálatokat végez.
Kérik a lakosság megértő türelmét.
 


 kp 027.jpg - 706.24 KbJavították az autóbusz-végállomás útfelületét
Már-már járhatatlan és balesetveszélyes volt a Simor János utcai az autóbusz végállomás érkezési és indulási oldalain úttest. Olyan mély barázdáltság volt az aszfalton, hogy az autóbuszok „hasa” szinte leért az úttestre. Az utasok a le és felszállásnál balesetveszélynek voltak kitéve.
A közlekedési vállalat megrendelte a felújítást, a múlt héten a kivitelezők elkezdték és befejezték a munkát. Nemcsak azt a sávot újították fel, amelyeken az autóbuszok közlekednek, hanem az úttest más részein a kátyúkat is eltüntették.

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor