Hírek Esztergom-Kertvárosból - 2015. február 1.

Írta: Nagy Tibor 2015. február 01. vasárnap, 22:13
Rate this item
(0 szavazat)

hcn.jpg - 33.59 KbIllegális fakivágások

 


A mostani tél sem maradt ki az illegális fakivágásokból. A városrész határában található facsoportok, erdőrészletek esnek áldozatul a fűtési szezonnak. A természetkárosítás óriási. Az illegálisan kivágott fák rövid úton a kályhákban, kazánokban végzik.

Horgászok éves közgyűlése


A törvényben előírt éves közgyűlését a Dorogi Bányász Horgász Egyesület január 25-én, vasárnap délelőtt tartotta Dorogon, a József Attila Művelődési Otthon színháztermében. A napirendek a törvényben rögzítettek voltak, és egymást követően peregtek le. Baranyai Lőrinc elnöki köszöntője után ismertette az egyesület helyzetét. Kitért a parlament múlt évben elfogadott halgazdálkodási törvényének egyes pontjaira, különösen a helyi horgászokat érintő passzusaira. Örömmel beszélt arról, hogy az egyesület 64 éves. Az egy év múlva esedékes, ötre végződő évforduló méltó megünneplésére már most elkezdik a felkészülést. Sajnálatosan állapította meg, hogy a taglétszám évek óta tartó csökkenése nem állt meg. Ezért a Működési Szabályzatukat úgy módosították, hogy az új belépők anyagi terheit nem növelik. Ezért nem sújtják az új tagokat, eltörölték „a halasítás hozzájárulást”. Ez az új belépő tagok részére a tagdíjon felül még egy tagdíj összeget jelentette. Ez szűnt meg most. A tagdíjakból és más bevételekből befolyt összegek több mint 80%-át a haltelepítésekre fordították. A múlt évben történt telepítések során 60 mázsát meghaladó, vegyes halállományt telepítettek a Palatinus-tóba. Idén is hasonló mennyiség telepítését tervezik. A pénzügyi bizottság elnöke kitért a beszámolójában arra, hogy az év folyamán az egyesületnél gazdálkodási és pénzügyi ellenőrzést végeztek a felügyelő szervek. Munkájuk során hiányosságot nem fedtek fel. A Fegyelmi Bizottság elnöke elmondta, hogy az egyesületi tagok közül senkit nem kellett fegyelmi vétség miatt elmarasztalni. A hozzászólásokban, javaslatokban elhangzottakra a vezetőségi tagok válaszoltak.


Hóeltakarítás


A múlt vasárnap éjjel, reggel, délelőtt történt erős havazás alkalmával a városrész járdáinak eltakarítása kívánnivalókat hagyott maga után. Azt viszont el kell ismerni, hogy az autóbusz-megállók területei, a posta előtti tér, a Kirendeltség épületének bejárata napközben többször eltakarításra került. Végezte a roma vállalkozó szervezet. Köszönet érte.


Kiállítás


Február 5-én 17 órakor, csütörtökön nyílik Fekete Ferenc amatőr festő, grafikus kiállítása. Hely a megszokott, a Féja Géza Közösségi Ház Galériája. A megnyitón közreműködik Demeterné Vilsicz Éva, a Dorogi Erkel Ferenc Zeneiskola igazgató helyettese gitáron és Nagy Tímea előadó versekkel. A kiállítást megnyitja, és a jelen lévők figyelmébe ajánlja az anyagot Révfalviné Budai Julianna református lelkész. A megnyitó alkalmat ad arra is, hogy visszaemlékezés történjen a Féja Géza Közösségi Ház „indítására”. Ugyanis Révfalviné Budai Julianna volt az első vezetője az intézménynek.
Várnak minden érdeklődőt a tárlat megnyitására, amely február 27-ig lesz megtekinthető a Ház nyitvatartási ideje alatt. 

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor