Hírek Esztergom-Kertvárosból - 2014. november 30.

Írta: Nagy Tibor 2014. november 30. vasárnap, 22:31
Rate this item
(0 szavazat)

hea.jpg - 37.75 KbGallyazás

 


Kertváros területén a hét folyamán megjelent egy német rendszámú, emelőkosaras tehergépkocsi, és a villamos vezetékeket elérő vagy megközelítő faágakat levágta. Olyan láncfűrésszel dolgoztak, amely lehetővé tette a magasban lévő ágak levágását távolról. Több helyen dolgoztak. Így a Damjanich út teljes hosszában, az Eperjesi úton végig és a városrész más területein.

A Selyemfonal Képzőművész Kör tagjainak összejövetele


A kör tagjai a soros, havonkénti foglalkozásukat a hét csütörtök késő délutánján tartották. Ekkor a legfontosabb témájuk a december 11-i, évente megrendezésre kerülő, karácsonyi kiállításuk megbeszélése, előkészítése volt. Ezen, az év végi, közönség előtti bemutatkozás során a tagok elmúlt egy évi kézműves alkotásaikból válogatott alkotások kerülnek a falra, az asztalokra, tárlókba.


Jön a Mikulás


„Nagyüzeme” lesz a Mikulásnak Kertvárosban. December 4-én, délután az Idősek Klubjának tagjait látogatja meg. Minden taghoz lesz néhány kedves szava. December 5-én a Féja Közösségi Házba érkezik. A városrész gyermekei kapnak tőle ajándékot. A Mikulás-látogatás 17 órakor kezdődik. A szervezők kérik a szülőket, hogy a csomagokat időben, névvel és életkor megjelölésével adják le a Féja Géza Közösségi Házban.


Jótékonysági ruhavásár


A városrészi Szent István Karitász december 9-én, kedden a Féja Géza Közösségi Házban, 9 órai kezdettel jótékonysági ruhavásárt rendez. Várják a segíteni tudókat, akarókat.


Vándorkiállítás Piliscséven


Az ötödik alkalommal megrendezett megyei fotókiállítás anyaga „vándorútjának” első állomása Piliscsévre, a Kálmánfi Béla Művelődési Ház és Könyvtárba vezetett. November 28-án, pénteken, 17 órakor nyílott meg a kiállítás nagy érdeklődés mellett. A Nemzeti Művelődési Intézet és Esztergom- kertváros Féja Géza Közösségi Háza együttműködésében szeptember 4-én nyílott meg a kiállítás. Ekkor volt az értékelés és díjkiosztó a Féja Géza Közösségi Ház Galériájában. Most a fotók Piliscséven kerültek bemutatásra. Innét jövő év januárjában Tátra megy az anyag.
A megjelenteket Csapuka Katalin, a Művelődési Ház igazgatója köszöntötte. Örömét fejezte ki, hogy a megyei fotókiállítás „vándorútjának” első helyszíne a Piliscsév lett. Megkérte Tóth Tamást, a fotópályázat „mozgatóját”, a Féja Géza Közösségi Ház igazgatóját a kiállítás megnyitójára. Az igazgató úr röviden elmondta a fotópályázat öt éves történetét. Személyes érintettségről is tett említést. Nevezetesen, a település kultúrházának névadóját ismerte. Sőt, hallgatója és nála vizsgázója volt a főiskolán. Kedves szavakkal emlékezett róla. Az idei pályázatra több mint négyszáz kép érkezett. Ebből a szakmai zsűri választotta ki a díjazottakat és a falra kerülő alkotásokat. Ez az anyag került Kertvárosból most Piliscsévre.


Világítótestek pótlása


A hét keddjének délutánján, a városrészen átvezető úton – 111-es számú főközlekedési út – több helyén elektromos szerelők hiányzó világítótesteket szereltek. Ez sajnos csak töredéke a hiányzóknak. A szerelők elmondták, hogy városi szinten összesen 60 darabot vásárolt a Polgármesteri Hivatal. Ezt a mennyiséget osztották el a tíz városrész között. A jutott darabszám sehol sem volt elég. A továbbiak pótlását későbbi időkre ígérték.


A plakátok egy része még nem tűnt el


A helyhatósági választásokra kitett plakátok eltüntetésének határideje november 12-e napján lejárt. A gigant plakátok úgy tűntek el, hogy a következő plakátokkal felülragasztották. (Itt jegyzem meg, hogy Dorogon ez nem történt meg). A kisebbek továbbra is ott láthatók a villanyoszlopokon, élő fákon, elektromos elosztódobozokon, transzformátor-házakon. Ezekre nem vonatkozik az eltüntetésre vonatkozó törvény? A közterület-felügyelők, a jegyzői hivatal e témában vajon mit intézkedett? Lehet, hogy az érintettek az időjárásra, a szélre, az esőre bízzák az eltávolítást. 

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor