Hírek Esztergom-Kertvárosból - 2014. november 9.

Írta: Nagy Tibor 2014. november 10. hétfő, 23:10
Rate this item
(0 szavazat)

hes.jpg - 37.62 KbCsőrepedés

 


November első hétfőjéről keddre hajló éjszakáján óriási csőrepedés történt Kertvárosban. Éjjel egy órakor a vízhálózat nyomóvezetéke a Tehermentesítő út alatt, a Nyitrai sarkán „felmondta a szolgálatot”, és óriási erővel tört fel a víz az úttest alól. A 250 milliméter átmérőjű azbesztcement-csőből óriási mennyiségű feltörő víz a területet elöntötte. A magával hozott homok teljesen megtöltötte az út melletti vizes árkot, sőt az úttestet is elborította bokáig érően. Ezen felül elöntötte az állatorvosi rendelő udvarát is. 

A hibát kijavító, összeszokott szerelők először a hálózatot zárták el. Ezzel a hálózatról lecsatlakozó utcák – Temesvári, Kassai, Kolozsvári, Nyitrai, Eperjesi – víz nélkül maradtak. Az útfelbontással reggelre, már pirkadt, mire készek lettek a szerelők. A Tehermentesítő út Nyitrai út, Eperjesi út közötti szakaszát teljes szélességben elfoglalta a helyreállítási, kiemelt földanyag. Így az útszakaszt a gépkocsiforgalom elől elzárták. A gyalogosjárda végig használható maradt. Csak az Eperjesi út felől lehetett a szakaszon lévő ingatlanokat megközelíteni gépkocsival. Ez a szakasz zsákutcává változott, KRESZ-táblával jelölték. A vízszolgáltatás kedden fél kilenc után állt helyre. Az utat szombat délelőtt tudták a forgalomnak visszaadni úgy, hogy a záró aszfaltréteg még nincs rajta.


Baba-mama klub


A novemberi rendezvényüket a hónap első csütörtök délelőttjén tartották a városrész kismamái és babái. A helyi védőnők szervezésében havonta tartott baba-mama klub rendezvényein mindig aktuális témák kerülnek megbeszélésre. A mai témát Tóth Zsuzsanna jógaoktató vezette. A várandós jóga, a kismama jóga volt a téma bemutatással és gyakorlással. Ezen túl a hordozó kendő használata is bemutatásra került. Amíg a mamák a ”főtémával” foglalkoztak, addig a babák a meseszőnyegen önfeledten játszadoztak.


Gyermekruha-börze


November 12-én, - szerdán – 10 és 12 óra között, a Féja Géza Közösségi Házban a városrész védőnői gyermekruha-börzét szerveznek. A börze célja az, hogy támogatást gyűjtsenek a kórház gyermekosztálya számára. A rendezvény beleillik a ”Gyermekkórházat Esztergomnak” facebook csoport a témára irányuló tevékenységébe.


Jótékonysági Gála Dorogon, a Művelődési Házban


Immár IV. alkalommal rendezik meg a Komárom –Esztergom Megyei Integrált Szociális Intézmény (ISZI) vezetői, lakói, dolgozói a Szívvel Lélekkel című Jótékonysági Gálaműsorukat. Egy évvel ezelőtt Esztergomban, a Kolping Ház színháztermében zajlott az esemény. Idén november 11-én, kedden 17 órakor Dorogon, a Művelődési Ház színháztermében kerül megrendezésre a műsoros est. Az ISZI hat tagintézményéhez tartozók lakói, dolgozói, tagjai adnak 10-10 perces műsort. Ezen az estén fellépnek a Féja Géza Közösségi Házban működő Idősek Klubjának vegyes énekkara és versmondói. Lesz fellépésük a Dobó Katalin Gimnázium és a Balassa Bálint Szakközépiskola tanulóinak is. A szünetben az intézmények lakói által készített kézműves termékekből lesz vásárlási lehetőség. Az est zárásaként Vastag Csaba ad koncertet.


Az Idősek Klubja várja új tagjait


A városrész időseit összefogó Idősek Klubja várja a településrészen élő időskorúak jelentkezését tagjai sorába. A klub szervezetten étkezési lehetőséget biztosít nyugdíjasoknak, betegeknek, fogyatékkal élők részére. Az ebéd elvihető, helyben fogyasztható, indokolt esetben lakásra kiszállítják. Ezen felül közösségi foglalkozások, kirándulások, klubfoglalkozások, szabadidős programok, vidám rendezvények, mosási és tisztálkodási lehetőségek állnak rendelkezésre. A tagoknak segítséget nyújtanak ügyintézés folyamatába, érdekképviseletet nyújtanak ügyes-bajos dolgok intézéséhez.
Jelentkezni személyesen a Damjanich út 50. alatt található Féja Géza Közösségi Házban vagy a 06 – 33/435 – 908-as telefonszámon lehet. 

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor