Rate this item
(0 szavazat)

hfi.jpg - 38.14 KbSzerkezetkész az óvodává átalakítás alatt álló épület

 


A volt iskola igazgatói lakás átalakítása során két óvodai foglalkoztató létrehozása van folyamatban. A hét végére szerkezetkész állapotba került az épület. Most elkezdődöttek a szakipari munkák. A tervek szerint november végére végeznek a szakemberek. Az udvar rendbetétele, a játszóhelyek kialakítása, a parkosítás, a parkoló létrehozása jövő év tavaszára készül el

Az Arany János Általános Iskola papírgyűjtési akciója


Október 18-án, szombaton a városrész általános iskolai tanulói papírgyűjtési akciót szerveznek. Járni fogják a házakat, és elviszik a felhalmozódott papírhulladékot. A Diák Önkormányzat és az iskola vezetése közösen fog dönteni a gyűjtésért kapott pénz felhasználásáról. Ezúton is kérik a szervezők lakosokat, hogy segítsék a diákok gyűjtési munkáját.

A közvilágítás elégtelensége
 

Ahogy beköszöntött az őszi idő – korai sötétedés, késői világosodás - egyre jobban érezhető a közvilágítás hiánya. Már jó lenne rövid időn belül lezárni a városban a közvilágítás, immár tengeri kígyóvá duzzadt, ügyét és visszaállítani a közterületek világítását. Vonatkozik ez Kertváros területén végighúzódó, a 111–es számú főközlekedési útra is. De vonatkozik a városrész többi utcájára is.


Évadnyitó megbeszélés


Október 6-án, hétfőn, 17 órára hívta össze a Féja Géza Közösségi Ház igazgatója az intézmény őszi - téli programjának összeállítására a klub – és csoportvezetőket, valamint a Ház működésével kapcsolatos tájékoztatásra. Tóth Tamás, az intézmény igazgatója üdvözlő szavai után elmondta, hogy a mostani összejövetelt néhány héttel korábbra tervezték. De a szeptemberi leterhelés miatt csak most volt lehetőség a megbeszélést megtartani. Úgy készültek a mai összejövetelre, hogy a bekért adatokat, elképzeléseket egységes rendszerbe foglalták, és most csak ellenőrzésre van szükség. Ezt a civil szervezetek képviselői megtették és véglegesítették. Bejelentette, hogy október 20-án, 17 órakor kísérleti próbaelőadást tartanak kertészkedésről. Az első után döntenek a további előadásokról. Az igazgató elmondta, hogy a Házban 21 civil szervezet talál működési helyet az év minden napján. Tavaly egész évben húszezer látogató kereste fel a Féja Géza Közösségi Házat. Az intézménynek stabil anyagi bázisa van.


Idősek köszöntése


A városrész vöröskeresztes szervezete idén is köszönti – az Idősek Napja alkalmából - a lakóterületen élő időskorúakat. Október 17-én – pénteken - 17 órára szeretettel várják Kertváros szépkorú lakóit a Féja Géza Közösségi Házba. Érdeklődni, jelentkezni, bővebb információt kapni lehet a 06 – 30/300-25-02-es telefonon.


A Borbarát Klub összejövetele


A városrészen működő borbarátok klubjának tagjai október 7-én tartották soros összejövetelüket. Ekkor a Féja Géza Közösségi Ház udvarán találkoztak, ahol az éves szokásos családi szalonnasütéssel egybekötötten kóstolták a még „maradék” tavalyi borok mellett a korai születelésű, idei, „borkezdeményeket.” Ilyenkor a családtagok, a feleségek, a gyermekek, az unokák is jelen vannak, és nagy élmény számukra a tűzgyújtás, a parázs „készítés”. Ezt követően a nyárson szalonnasütés, a kisülő zsír csöpögtetése a kenyérre, majd a kissé megpörkölődött szalonna fogyasztása.
A tavalyi borok beérettek, „kész nedűk”, már ó-borok. Az idei termés minőségre még nem lehetett „előrejelzést” adni. Ezek alig vannak túl a „zajos” forráson. Az viszont tény, hogy a termés mennyisége kevesebb, mint az elmúlt években volt. A tavaszi hűvös, csapadékos idő nem kedvezett a virágzás, a fürtzáródás és kötődés időszakában. Az érés környéki sok eső felrepesztette a szemeket, kifolyt belőlük a nedv, rohadni kezdtek a fürtök, vagy kiszáradtak a szemek. A tagok visszatekintettek az idei év klubéletére is. Az egymás szőlőterületének, pincéjének havi váltásban történő meglátogatásán túl kirándulásokra is sor került. Így meglátogatták Bogács pincesorát és melegvizes strandját, a Felvidéken található Kéménd borbarátait keresték fel, legutóbb pedig a Móri Bornapok rendezvényein vettek részt. 

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor